Mikä on suosikkisi Nokia-puhelimista kautta aikojen? Osallistu kisaan ja voita Nokian uutuusmalli


Näytä ensimmäinen kirjoitus
Keskustelu on suljettu. Voit lukea ja tykätä kommentteja normaalisti

257 kommenttia

Vuosien 2000 ja 2010 välillä tuli omistettua lähes kolmisenkymmentä eri Nokian mallia. Voisi sanoa, että olin hienoinen fanaatikko. Aina kun jotain uutta ja hienoa tuli, niin se piti saada. Jokaisesta puhelimesta on jäänyt omanlaisensa muisto, muutama joita jopa kaipaan takaisin muistuttamaan hyvistä ajoista, mutta päällimmäiseksi on jäänyt muisto entisajan kenties parhaimmasta älypuhelimesta.

Nokia N95 8GB. Jos edeltäjänsä oli jo yksi puhelinmaailman merkkipaaluista, oli tuo musta 8 gigan malli varsinaista loppuunhiottua täydellisyyttä. Suuren tallennustilan lisäksi 2,8 tuuman näyttö, 332 MHz ARM-prosessori, 128 megatavua RAM-muistia, sisäänrakennettu 3D-kiihdytin, 5 megapikselin kamera automaattitarkennuksella sekä stereo-kaiuttimet(!). Sovelluspuolelta muistelen Nokian ilmaisia karttoja, joilla tuli navigoituakin. Ja kun vielä puhelimeen sai asennettua Quake II:n, joka 3D-kiihdyttimen kanssa näytti erittäin hyvältä kämmenellä, voi vain todeta, että muistot ovat kultaa.

Tuon mallin merkitystä itsellä myös kasvattaa se, että seuraava ostamani malli oli minulle niin suuri pettymys, että vaihdoin merkkiä ja käyttöjärjestelmän Androidiin.

Ja missä on tuo vanha N95:ni nyt? Se kierti maailmaa toisen ihmisen hallussa vuosia ja se palautui lopulta minulle viime vuonna ulkoisesti täysin kuluneena. Tekniikasta vain GPS on pettänyt. Vaihdoin siihen kaikki ulkoiset osat näytön ja akun mukaanlukien, alkuperäisillä varaosilla tietenkin, ja nyt se on arvokkaasti eläköitynyt alkuperäiseen tuotelaatikkoonsa minun hyllyyni. :)
Nokia puhelimistani mieleeni on parhaiten jäänyt Nokia 3510i, joka talvehti kesämökin niityllä alkukesästä seuraavaan kevääseen. Lumen sulattua se tuli esiin toimintakelpoisena ja oli käyttövalmis, kun olin ensin hankkinut siihen uuden akun. Puhelin on vieläkin "elossa", mutta ei käytössä. Samaiseen puhelimeen liittyy toinenkin muisto. City-market Ruoholahden aulassa nuori puhelinmyyjätyttö nappasi "mummoihmisen" haastatteluun. En muista enää , mitä operaattoria hän edusti. Puhelimeni nähtyään, hän kysyi minulta: onko tämä sinun ensimmäinen GSM-puhelimesi. Oli nautinnollista vastata: Ei kun tämä on viides.;)
7280 sitä luuria ei unohda! oli 2 mp kameraa,huulipuna style,sen ajan high-endiä,persoonallisempaa ei koskaan enää tuu!
Käyttäjätaso 2
6210. Se maksoi aikoinaan 3000 mk. En saanut itselleni sellaista silloisessa firmassa, koska johto oli päättänyt ottaa lähes kaikille Ericssonin "halot". Itseäni hävetti salolaisena pitää julkisella paikalla sitä paksulla antennilla varustettua kännyä (lapsetkin häpesivät kotona). Se ei edes toiminut firmamme kaikissa sovelluksissa, vaan jouduin lainaamaan Nokia 6210:aa suorittaakseni kansainvälisiä testejä sillä. Ostin ko. kännyn firman mentyä konkurssiin. Se on edelleen itselläni ja toimii. On hauskaa lukea niitä iänkaikkisen vanhoja tekstareita ja katsoa sitä silloista ruudun "upeaa" grafiikkaa.

Kun pomoni lähti Britanniaan, sain hänen vanhan Nokia 6210:n käyttööni. Konkurssin jälkeen ostin kännyn (tai itse asiassa 2 kpl) itselleni jollain 100 mk kappalehintaan. Latailen puhelinta aina silloin tällöin pitääkseni sen elossa.
6320 oli kyllä ittellä olleista paras. Se oli eka jossa oli kunnon kamera, se oli siro kokoinen ja siihen sai ison muistikortin.
Nokia 6300 oli paras mitä koskaan oli. Lumia 1520 oli myös hyvä mutta liian iso kuitenki.
N80 oli kivoin. Nettiin pääsi tuskallisesti, musiikit ja videot toimi paremmin. Kamerat tohon aikaan kyllä olivat vielä aika järkyttäviä, joten ei niitä otoksia kenellekään esitellä voinut.
on ollut monia nokialaisia, mutta se mikä oli aikansa mahtavin puhelin niin oli 1611 :) iso järjettömän kokoinen halko kun osti siihen teho-akun... ja niitä värikuoria sai vaihettua ja tällä hetkellä siinä on sellaiset neonoranssin kuoret :) puhelin löytyy siis edelleen eikä ikinä katoa mun luota, sen verran ihana puhelin oli, vaikka nykyään onkin älyluuri :)
NMT-puhelinten jälkeen siirryin 1990-luvulla "banaaniin", (2110?) joka oli erittäin mielekäs puhelin. a) se oli ergonominen; pystyi yhdellä kädellä aukaisemaan, ja pystyi pitämään korvassa vaikka tunnin. b) toimi luotettavasti ja sisälsi tärkeimmät toiminnot. c) se olöi (siihen aikaan) pieni ja kevyt; mahtui paidantaskuun. Kun se, joskus 2007 nurkilla ei enää hyväksynyt uutta pin-korttia, jouduin siirtymään nykyiseen, RH-97/6060-malliin, joka oikeastaan täyttää samat kehumiset. Paitsi että nykypuhelimessa saisi olla perustoimintojen lisäksi myös hyvä kamera.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Ehdottomasti Nokia 3310. Se lensi milloin lattialle tai tippu wc-pönttöön niin eri tarvinnut ottaa kuin takakansi ja akku irti niin hetken kuluttua oli taas käyttövalmis ilman vauriota. Nokia 3310 oli rikkomaton.
Nokia N900. QWERTY-näppis, paljon flashia, käyttis jota pystyi muokkaamaan loputtomasti. VPN, screen ja irssi pyöri natiivisti. Ja se moniajo, pystyi soittamaan youtubesta musiikkia ja tehdä muuta samalla. Tuntuu olevan mahdotonta nykypäivän android-vehkeilläkin.
Nokian 101 ensimmäinen puhelimeni ja ei ollut ikinä mitään vikaa
N97mini oli aikanaan aivan loistava. Hyvä oli myös 3310, vaikkei se kestänytkään mikroaaltouunia.
N95 on ollut kaikkien aikojen paras Nokia puhelin
Nokia uutuuksista ehdottomasti haluaisin kokeiltavaksi tuon Nokia 8 puhelimen
Miun lempipuhelimeni oli ehdottomast 3210. Se kesti kulutusta ja aikaa. Vettäkin. Tuli sillä hakattua nauloja myös muutama ja puhelin ei muovista ulkokuorta lukuunottamatta ollut moksiskaan.
Top 3 Nokia puhelimeni:
1. N9: Luotettava ja hyvin toimiva nokialainen, käytössä useita vuosia, harmi ettei Nokia jatkanut Meegoa vaan sortuin Windowsin kelkkaan
2. N95: Aikansa huippupuhelin loistavilla ominaisuuksilla (GPS, Zeissin kamera, FM radio, Wlan, etc.)
3. Nokia 8210: Pieni oli kaunista ja mahtui "kellotaskuun"
Nokia 3310 oli viimeinen kunnon Nokia- känny, jonka omistin ja käytin vielä 2006 vuoteen saakka! Sen jälkeen Nokian- imagoni jostain syystä laantui ja olen siirtynyt muihin merkkeihin! Mutta Suur- kiitos Nokialle niistä varsinkin 90-luvun kestävistä ja toimivista malleista :)
Suosikki? No ehkä 7110, koska se oli hieno. Hienon värinen,, hieno liukukansi (jota oli melko mahdoton käyttää tarkoitetulla tavalla) ja erottui muista. Navirulla oli itseasiassa todella kätevä vehje. Tai sitten 1020 koska sen kamera oli oikeasti hyvä ja kätevä ja Windows-käyttis mukava käyttää. 7110 ja 1020 tuntui jotenkin erityisen hyvältä kädessä. 1020 käyttäisin vieläkin kamerana jos näyttö ei olisi siruina...
Venttikymppi! Sillä sai aikaan mahtavat puhelinlaskut, tekstiviestit lensi ja puhelin kesti mitä vain. Käteen sopiva ja muutenkin yksinkertaisesti paras ikinä! :D
Ehdottomasti 3310
Nokia 6, windowsista androidiin siirtyminen oli fiksu veto.
Noki 5310 Music Express. Hankin puhelimen vartavasten musiikin kuunteluun
No jopas oli monimutkainen osallistuminen. Vastaan Lumia 640.
Nokia 3110 ehdottomasti. Oli nimittäin ensimmäinen kännykkäni. Ostin sen vuonna 1998 kimpassa vanhempieni kanssa. Tarkoitus oli että se olisi perheen yhteinen kännykkä, mutta omin sen melkein 100% itselleni. Hyviä muistoja! Akku kesti parikin viikkoa jos ei paljon soitellut ja matopeli koukutti. :cool:
nokian 5210 ehdottomasti iskun kestävä ja ominaisuuksia jota perus mallit eivät kantaneet.