Kysymys

Samsung Gio (S5660)


 • jy
 • Avustaja
 • 50 kommenttia
Olen satunnaisesti käynyt tarkistamassa Saunalahden kampanjoita jos löytyisi vaimokkeellekin sopiva edullinen android- puhelin. Ajattelin ensin tilata hänelle ZTE:n mutta kun luin täältä ihmisten kokemuksia laitteen toimimattomuudesta puhelimena niin idea unohtui aika nopeasti...

Nyt kampanjat- sivulle oli ilmestynyt tarjolle kohtuu hintainen Samsung Gio
http://saunalahti.fi/puhelimet/puhelin.php?id=513&type=handsetmodel ' TARGET='_blank
http://www.samsung.com/fi/consumer/mobile/mobilephones/mobilephones/GT-S5660DSANEE/index.idx?pagetype=prd_detail ' TARGET='_blank

Tuo reilu 140e kertamaksu olisi kyllä huokuttelevan edullinen varsinkin kun puhelimen merkkinä on vähän tunnetumpi merkki verrattuna ZTE:hen.

Mikä tämän laitteen toimitusten tilanne on tällä hetkellä? Punaista pallukkaa näyttää. Onko laitteita jo toimitettu ja varastot tyhjänä vai onko toimitukset vasta alkamassa?
Jos toimitukset vasta alkamassa niin ette taida uskaltaa luvata koska laitteita saataisiin toimituksiin?

Saatavuuden suhteen kiinnostaisi myös tietää jonkunlainen arvio koska kyseistä kapulaa voisi käydä hypistelemässä Elisa Shopitissa. Ei tuo nainen kuitenkaan suostuisi siihen, että hänelle tilataan puhelin jota hän ei ole saanut ensin kokeilla.

15 kommenttia

Näköjään saatavuus olisi muuttunut vihreäksi, vielä kun tätä pääsisi hypistelemään jossain liikkeessä niin voisi harkita tilaamista.
Joko on hommattu? onks hyvä? :)

Lagaako tai muuten buginen?

Iteki oon katellu tota Gioa SGS:n ja Bladen kaveriks.

Ei ole hankittu, alkaa olemaan kiire ennen ku kampanja loppuu.

Avokki ei vaan suostu tilaamaan puhelinta käpistelemättä sitä ensin ja tuota on vähä nihkeesti missää tarjolla.


Iteki oon katellu tota Gioa SGS:n ja Bladen kaveriks.Vertaappa näytön resoja jos et ole huomannut:

SGS ja Bladen 480 x 800 vs. Gio 320 x 480
Käyttäjätaso 2
Nyt täytyy tännekkin pistää kun kerran jo muualla avauduin :)

Eli ensin meinasin olla samaa mieltä tossa edellisen kanssa ja varoittaa tosta resoluutiosta mutta en jaksanutkaan postata silloin.

Hyvä, sillä onhan reso nyt loppujen lopuksi sama kuin HTC:n Herossa, eikä silläkään mitään suurempia ongelmia ole näkynyt. Tarvii kuitenkin pitää mielessä, että eihän tuo Gio nyt mikään tehomylly ole, ei sitä sellaiseksi ole tarkoitettukkaan (sitä enempää kuin Heroakaan...)

Pääsin nimittäin käpistelemään hieman tuota Gio:a paikallisessa Shopitissa ja ohos kun tuntuikin hyvältä. Laite toimii "mutu" tuntumalla paremmalta kuin oma Blade. Jotenkin se Bladen teho ei iihan riitä tohon resoluutioon tai jotain. Gio:n pienempi resoluution on tässä kohtaa hyväksi ja käyttöliittymä toimi oikeinkin jouheasti eikä yhtään laginut. Galaxy -sarjaan tottuneena se myöskin näytti jotenkin paremmalta kuin Blade.

Nyt pikkusen risoo, että otin ton Blade White:n varapuhelimeks, enkä Gio:a... :/Iteki oon katellu tota Gioa SGS:n ja Bladen kaveriks.Vertaappa näytön resoja jos et ole huomannut:

SGS ja Bladen 480 x 800 vs. Gio 320 x 480Vertaappa itse puhelimien hintoja jos et ole huomannut.

Bladeen tuota Samsungin Gio- mallia voi juuri ja juuri verrata mutta tuohon Galaxy S:ään ei samassa lauseessa eikä samassa foorumiketjussa. Puhutaan kuitenkin Saunalahden hinnoilla 141eur versus 408eur hintaisista puhelimista. Gio- malleja saa melkein 3kpl tuon yhden Galaxy S:n hinnalla... Toisaalta kaikki ei halua 4 tuuman luuria mukana kannettavaksi.

HTC Wildfire maksaa melkein satasen enemmän kuin tuo Gio ja siinä on vielä huonompi resoluutio. Pakko sen hinnan on jossain näkyä. Samsungissa se näkyy esim resoluutiossa, Bladessa se taitaa näkyä vähän heikon laatuisina osina. Blade olisi vielä halvempi mutta siitä on tullut luettua sen verran täältä valitusta, että en sitä uskaltanut avokille ehdottaa. Hänelle puhelin on kuitenkin vielä tällä hetkellä enemmän puhelin kuin surffailu-/ sähköposti-/ viihdykelaite.

Laite on tilauksessa, katsotaan myöhemmin ollaanko siihen tyytyväisiä kunhan saadaan se käsiin ja säädettyä kuntoon.


Vertaappa itse puhelimien hintoja jos et ole huomannut.Vastaukseni oli tarkoitettu cilakalle koska häneltä molemmat jo löytyy.
Onhan se Gio ihan näppärän näköinen ja hintainen kapula mutta näytön reso on ainakin mulle melkoinen turn off.

Ja mitä siihen tulee että niin paljon tuntuu olevan porukalla Bladen kanssa ongelmia johtuu todennäköisesti siitä että puhelinta on myyty erittäin paljon.
Jos puhelin toimii hyvin niin siitä harvemmin perustetaan topicia vaikka taisi niitäkin muutama tuolla ZTE puolella olla.

Henkilökohtaisesti olen ollut Bladeen enemmän kuin tyytyväinen. Jos reilu 100 puhelimessa jossa on sama resoluutio kuin 500 puhelimissa ja siinä on uusin Android nyt ja tulevaisuudessa niin voiko enempää toivoa? Etukamera on ehkä ainoa mitä toivoisin uuden Google Talkin takia mutta eipä sitä ole monessa kalliimmassakaan joten..
Vaimo halusi Gion äidilleen joten sellainen tuli sitten haettua.  :-

- Värit näytössä hailakammat kuin Bladessa, kellertävät värit
- Näyttö ei lasia vaan muovia, huomaa siitä kun painaa näyttöä niin tulee sama efekti kuin tietokoneen monitoria painettaessa
- Kamera samaa tasoa ellei huonompi kuin Bladessa
- Kaiuttimen ääni ei yhtä hyvä
- Kosketukset menevät vielä huonommin perille kuin Bladessa, esim. kirjoittaminen hankalaa

+ Tuntuu mukavammalta kädessä kuin Blade koska pyöreämpi
+ Nopeampi kuin Blade vaikka Quadrantissa tuleekin turpaan 591 vs. 1035, Smartbench 2010 ja 2011 Gio voittaa.
+ LauncherPro pyörii todella sukkelasti

Kun vain näyttö olisi paremmalla resolla

Päivitellään lisää kokemuksia myöhemmin
Ostin 3.5.11 Samsung Gio luurin. Käyttöojetta ei ole paketissa vaikka nettikauppa niin lupaa, oli vain käynnistysohje. Käyttöohje löytyi Sansungin kotisivuilta. Sieltä löytyi myös Kies-ohjelma. Sitten homma alkoi vasta pelittää.
Paketista löytyi myös muistikortti, jota ei mainita nettikaupan tiedoissa.
Kies halusi päivittää puhelimeen uudemman ohjelmaversion. Se ei onnistunut, puhelin jäi download tilaan.
Miksi Kies tarjoaa uudempaa ohjelmaversiota, kun katsoo Sansungin kotisivuilta niin Gioon ei ole uutta ohjelmaversiota saatavilla.
Muuten luuri on osoittautunut odotuksia paremmaksi. Hinta/laatu on kohdallaan.
Kuinkahan kauan teillä meni tilauksesta, että saitte puhelimen kotiin? Päiviä? Viikkoja?
Hain suoraan shopit:sta.
Jos nyt muutaman päivän käpistelyn perusteella pitäisi päättää ottaisinko vai en niin, en ottaisi.
Näyttöä näissä puhelimissa kuitenkin useimmiten katsotaan ja Gion näyttöä ei pitkään jaksa katsoa. Se on niin paljon huonompi kuin ZTE:ssä jo pelkästään väritoistoltaan. Gion näyttö ei ole tätä päivää.

Vaikka Gio tuntuikin aluksi mukavemmalta käteen kuin ZTE niin pidemmän päälle Gio hiostuttaa kättä samalla tavalla kuin Galaxy S pintamateriaalina käytetystä kovasta muovista johtuen. ZTE:n kumimainen pintamateriaali paljon mielyttävämpi.
Onko kenelläkään ollut ongelmia puhelimen sammumisen kanssa? Meillä on kyseisiä puhelimia kaksi kappaletta ja molemmat tuntuvat sammuvan itsestään. Tätä käy noin 1-3 vuorokauden välein. Ilmeisesti tämä on ihan yleinen ongelma maailmalla kyseisen mallin kanssa ja eräänlaisena ratkaisuna pitävät siihen, että estää Wlanin "nukahtamisen" kun näyttö menee pois päältä. Ei kuitenkaan auttanut meillä. Ilmeisesti jollakin on loppunut sammuminen kun on estänyt pakettidatan kokonaan, mutta ei se nyt oikein ole älypuhelimen toimintaideaa palveleva vaihtoehto.

Onko jollain olemassa tähän toimiva ratkaisu? Tällä hetkellä joutuu vähän väliä tarkastamaan, että onhan puhelin päällä eikä tähän paljon uskalla herätyskellona luottaa.
Morjes elikkäs semmosta kyselisin et tietäisikös kukaan milloin taas näkyisi tuo samsung galaxy gio vihreää pallukkaa että olisi saatavilla. Että nyt on ollut jo 2viikkoa punaista :(. Et jos jollain olisi tietoa niin kertokoot minulle asiasta. kiitos :)
:)
Onks muilla Gion omistajilla havaintoa äärettömän huonosta akusta, vai osuiko mulle viallinen akku? Otin kännyn eilen latauksesta aamu 9 pois ja iltapäivällä klo 16 känny ilmoitti, että liitä laturi. Puhelin oli lähestulkoon käyttämättömänä tuon ajan, taisin yhden nopean puhelun soittaa. Vai onko mulla joku asetus päällä mikä syö akkua julmetusti.
GPS on pois päältä, tehtävienhallinta ei näytä käynnissä olevia ylimääräisiä prosesseja ja näytössä on valokuva taustakuvana.
Eli noiden "Halpis" Mallien Testit.

Löytynee tuolta,jos vaikka vertailu kiinnostaa.

http://blog.androidsuomi.fi/2011/04/arvostelussa-samsung-galaxy-kolmikko-mini-gio-ja-ace/

Vastaa

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)