Kysymys

Heikko signaali


LAitoinpa kokeeksi boxin kiinni alakerran telsuun.

Tallenteet pikaisella katsomisella toistuvat mainiosti, mutta TV ei näy. Alareunassa lukee Heikko signaali. Välissä 20 metriäverkkokaapelia. Löytyykö helppoa ratkaisua? ADSL-purkkia ei vi siirtää. Kyseessä ei ole HD vaan tavalliset kanavat.

14 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Onko välissä omia reitittimiä? IPTV-signaali on multicastia ja tarvitsee reitittimiltä IGMP proxy / snooping -tuen.
Ei ole välissä mitään. Aiemmin, kun oli telsu yläkerrassa lähempänä, toimi. Tai siis Saunvision toimi. Elisaa ei vielä ollut.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki


Ei ole välissä mitään. Aiemmin, kun oli telsu yläkerrassa lähempänä, toimi. Tai siis Saunvision toimi. Elisaa ei vielä ollut.Onhan boksin verkkoyhteys kunnossa, ettei se ole jumissa, eli esim. Viihdeportaali avautuu ok *-näppäimellä? Entä mitä kanavapaikkoja olet yrittänyt katsoa?
Kaikkea muuta kokeilin. Tallenteet ja ohjelmakarttakin näkyvät, viideovuokraamoon pääsi mutta ei yksikään tv-kavana aukea. Musta ruutu ja Heikko signaali-teksti vas. alanurkassa.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki


Kaikkea muuta kokeilin. Tallenteet ja ohjelmakarttakin näkyvät, viideovuokraamoon pääsi mutta ei yksikään tv-kavana aukea. Musta ruutu ja Heikko signaali-teksti vas. alanurkassa.Tuota kanavapaikkaa kyselin sen vuoksi, että katsothan oikeilta kanavapaikoilta eli IPTV-paikoilta 55x ylöspäin? Samoja kanavia saattaa näkyä myös pienemmillä kanavapaikkanumeroilla, mutta ne tulevat normaalista antenni-/kaapeliverkosta, eikä niiden kuulukaan näkyä Viihteessä.
Ahaa. Pitää tsekata illemmalla. Kiitos.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki


Onhan sinulla antennijohto kunnossa?Hyvä tarkennus, itse päättelin jostain syystä koko ajan kyseessä olevan IPTV-kanaviin liittyvä ongelma. Nyt kun luen Reppumiehen viestit uudelleen, niin tavallisistahan kanavista koko ajan on puhe. :)

Peruskanavat tulevat siis antenni-/kaapeliverkosta, joten niihin vaikuttaa antennijohto yksinään, internetyhteydellä ei ole merkitystä.
Ei ole antennikanavista kyse.  Eikös verkkokaapeli riitäkään?
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki


Ei ole antennikanavista kyse.  Eikös verkkokaapeli riitäkään?Peruskanavien katsomiseksi tarvitaan antennikaapeli. Jottei mene ihan spekuloinniksi, niin mitä kanavia olet yrittänyt katsoa? Jos tosiaan peruskanavia (samat joilta voi tallentaa), niin niiden katsomiksi tarvitset antennikaapelin.
Nolottaa. Tajusin tyhmyyteni. Olihan mulla ennen antennijohto kiinni boxissa. Nyt kun alakertaan siirsin, en ajatellut asiaa lainkaan.
Pitää hankkia haaroitin että saan signaalin boxiin ja Topfieldiin. Tai käytän boxia vain tellenteiden katsomiseen.
Tyhmä kiittää ja kumartaa. :-)
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki


Nolottaa. Tajusin tyhmyyteni. Olihan mulla ennen antennijohto kiinni boxissa. Nyt kun alakertaan siirsin, en ajatellut asiaa lainkaan.
Pitää hankkia haaroitin että saan signaalin boxiin ja Topfieldiin. Tai käytän boxia vain tellenteiden katsomiseen.
Tyhmä kiittää ja kumartaa. :-)Eipä mitään, sattuuhan näitä. Hyvä kuitenkin, että ratkesi. :)
Minullapa muuten tuli tänään sama ongelma että katselin normaalisti nauhoitteita ja kun siirsin normi kanavalle esim 3. niin ilmoittikin että heikko singaali ja tämä ongelma on nyt joka kanavalla? ennen toimi moitteettomasti. olen buutannut digiboksin ja modeemin mutta ei auttanut. Missä vika?
ongelmani korjaantuikin itsestään  ???  mitäs tää tällasia tekee....
Vähän aiheeseen littyvää. Onko antennivahvistimesta mitään hyötyä kaapelissa?
Alkaa ahdistaa pikselimössö, varsinkin maikkarin kanavilla.

Viihde boxi kuiteskin näyttää keskimäärin 90% laatua joka kanavalla ja voimakkuus 65-75%. Onko mitään tehtävissä vai onko ostettava pienempi TV  :)?

Tarkennetaan että ei ole haaroittimia ja antennin johtokin on lyhyt.

Vastaa

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)