Viimeyön digiboxinpäivitys ja OHJELMAOPAS


 • Kiinnostunut
 • 0 kommenttia
Päivityksen jälkeen mun ohjelmaoppaassa (guide) kanavalista on kääntynyt niin, että kanavapaikat menevät suurimmasta pienimpään ylhäältä alaspaäin selatessa. Haluan selata kanavia niin, että Yle 1 :stä lähdetään alaspäin suurempiin numeroihin. Mitä tässä on tapahtunut?

Korjatkaa tämä mahd pian. En aio käydä vaihtamassa manuaalisesti yli 60 kanavan paikkaa.

Kiitos.

hanna

46 kommenttia

No hei. Saman huomasin aamulla ja en ole vieläkään tuttunut käyttämään guidea väärinpäin. Ennen painoi alasnuolta nyt saa painaa ylösnuolta. Mutta siltikin kanavat rullaa minusta väärinpäin kun on tottunut että suurentuu alas
mentäessä niinkuin melkein kaikissa muissakin laitteissa. Ei senpuolen meneehän kanavasurffauksessakin ylöspainettaessa suuremmalle kanavanumerolle.
Samoin! Kanavat väärinpäin! Korjausta odotellessa!
Joo sama juttu täällä viimeöisen päivityksen seurauksena ohjelmaoppaan kanavalista kääntynyt nurinperin 1 alhaalla ja 500 ylhäällä. Antakaa nyt jotain tietoa sieltä, onko moka korjattavissa sieltä tiedän päästä. Aika kova homma alkaa järkkää näitä kanavia uudelleen. Vai onko joku helppo kääntökikka kanavajärjestyksen palauttamiseksi.
Korjausta odotellen....
Ilmeisen onnistunut päivitys yritys. Itseltä hävisi ohjelmaopas kaikilta kanavilta, tein tehdasastusten palautuksen yöllä, ei vaikutusta. Nyt herätty uuteen päivään ja ohjelmaopas edelleen kokonaan kateissa. No, yritetään tehdasasetusten palautusta vielä kerran. Boxi ei enää palauta edes asetuksia! Ei menun takaa, eikä boxin virtanappulasta. Mitäs nyt tehdään?
Edit. Kahden tunnin yrittämisen jälkeen sain palautettua asetukset. Ohjelmaopas näyttää jo ylen kanavat, ei muita.
Missä on Eurosport kanava ? Päivityksen jälkeen ei löydy kanavalistalta.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2
Kiitokset palautteista!

Tuosta kanavapaikkojen käänteisestä järjestyksestä olemme saaneet palautetta suuntaan ja toiseen. Lähiaikoina asiaan ei ole tulossa muutosta, palautteet on kyllä välitetty eteenpäin ja palvelua kehitetään jatkuvasti. :)

Jos boksin kanssa on ongelmaa, kannattaa tosiaan ensimmäisenä tehdä tehdasasetusten palautus painamalla laitteen etupaneelissa olevaa power -nappia viisi kertaa nopeasti peräkkäin. Laitteelle voisi myös alustaa sisäisen muistin seuraavasti: Asetukset -> Digiboksin tiedot -> Asetusten palautus -> Alusta sisäinen muisti.

Eurosport -kanavan pitäisi näkyä kanavapaikalla 525 normaalisti. Jos se ei näy, suosittelen ylläolevia toimenpiteitä. Jos nuo kotikonstit ei auta, meille voi laittaa aina myös yksityiviestiä http://elisa.fi/palstatiimi :)
Tähän mennessä hissin nappulat ovat ainoat missä on tullut vastaan, että numero pienenee alas mentäessä.
Miten kanavalistan saa järjesteltyä oikein päin?
Voi "läjä suomalaisia pakanallisia voimasanoja"!!!!
Kuka hemmetti tämänkin keksi?

Korjaus tilanteeseen välittömästi, tai sitten päivitys jossa itse voi valita noiden järjestyksen....Eihä tässä teidän boxin päivittämisessä ole enää mitään järkeä, kaikki ihmisten paljon käyttämät ja hyvät ominaisuudet poistetaan (suosikkilista etc) ja annetaan lässynlässyn selvitys että "Tähän nyt ei ole lähiaikoina tulossa korjausta..."

Emiiri lähtee Soneralle, nyt riittää!!!!
Tämä muutos on siis tehty tarkoituksella ja palautteiden perusteella? Kuulostaa melko erikoiselta kun ohjelmaopas on ollut samassa järjestyksessä digiboksien alkuajoista lähtien. Olisiko kuitenkin jäänyt bitti vahingossa väärään asentoon viimeisimmässä päivityksessä?

Kiinnostus kilpailevia vaihtoehtoja kohtaan kasvoi taas kummasti...
Mitäs jos joku Elisan tuotekehityksessä kävelisi lähimpään giganttiin, verkkokauppaan, poweriin tai muuhun vastaavaan, ja kokeilisi miten yleisimmissä televisioissa ohjelmaopas ja kanavalista on järjestetty. Veikkaanpa, että Samsungin, Sonyn, LG:n, Philipsin tai muunkaan valtamerkin laitteista ei löydy ratkaisua jossa suurin kanavanumero olisi listan ylimmäisenä.

Tämä viihdeboksin nurinkurisuus on todella ärsyttävää, kun kuitenkin osa katselusta tapahtuu television oman virittimen kautta.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1
Tässähän haettiin yhtenäisyyttä tuohon "kanavarullaan" jonka saa näkyviin kun lähetyksen aikana painaa ylös/alas näppäintä. Rullassahan noiden kanavien järjestys on juuri tuo mikä on nyt ohjelmaoppaassa.

Oma mielipide on, että siinä mielessä järkevä uudistus. Itse käytän enemmän juurikin rullaa, joka taas johtuu siitä että ohjelmaopas on kovin hidas ja laginen ja kun siihen yhdistää tuon boksin nirsouden kaukosäätimen signaaleille niin selaaminen ei ole kivaa.

Ainakin palstalla näkyneistä palautteista voisi päätellä, että olisi ollut parempi vaihtaa tuon rullan numeroinnin suunta, tai olla koskematta toimiviin ominaisuuksiin. Tuonkin sorvaamisajan olisi voinut käyttää siihen, että saataisi virransääsötilaan asetus "ei käytössä" :D
Vanhasta netgemistä tähän uuteen siirtyneenä myös tuo "kanavarullan" väärä järjestys on kiusannut koko ajan. Kieltämättä se on jollain tapaa positiivista, että nyt ohjelmaopas ja rulla toimivat samaan suuntaan, mutta suunta on kuitenkin laajalla mittakaavalla ajateltuna nurinkurinen.

Minun näkökulmastani virransäästöominaisuudet paranivat riittävästi siinä päivityksessä minkä jälkeen boksi ei enää mene kokonaan sammuksiin vaan pelkästään punavalolle josta se herää kuitenkin melkein silmänräpäyksessä.
Ei voi kuin ihmetellä tätäkin aivopierua.
Mikä ihme saa tällaisen aikaan?
Onko siellä kokoontunut joku hemmetin "synergiatiimi" ja ajatellut laittavansa maailmanjärjestyksen uusiksi?!?

Tehkää nyt herranen aika jotain oikeita töitä ja tehkää joutessanne jotain vaikka luvattoman epävakaille mobiiliyhteyksille.

Miksi pitää "korjata" jotain toimivaa..?

Olen ollut kahden vaiheilla koko Elisa Viihteen kanssa, mutta nyt taisi kamelin selkä katketa. Sopimuskauden päätyttyä loppuu tämä järjettömyys..

En itsekään olisi arvannut, miten joku mitätön kanavajärjestys menee ihon alle.
Mutta menee se. Tässä kun ei ole mitään järkeä..
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1
sami1024 kirjoitti:Minun näkökulmastani virransäästöominaisuudet paranivat riittävästi siinä päivityksessä minkä jälkeen boksi ei enää mene kokonaan sammuksiin vaan pelkästään punavalolle josta se herää kuitenkin melkein silmänräpäyksessä.Offtopiccina niin tuo ei vaatinut ohjelmistopäivitystä vaan jossain taustalla tapahtui jotain. Vielä pari päivää sitten olin maaliskuun ohjelmistoversiossa ja jo pidemmän aikaa boksi oli ollut jatkuvasti punainen valo päällä. Tässä yhteydessä taisi myös korjaantua ongelma joka aiheutti sen, että boksi oli monesti aamuisin päällä(vihreä valo) vaikka sen olisi illalla sammuttanut.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Tuohon kanavajärjestykseen liittyen, ei se loppujen lopuksi niin epälooginen ole kuin miltä äkkiseltään tuntuu. Itsekin ihmettelin aiemmin nimenomaan sitä, että opas ja "kanavarulla" toimivat eri tavalla.

Kun EPG muutettiin toimimaan rullan (vai mikä se ikinä onkaan) tavoin ei mennyt kauaakaan, kun siihen tottui (betaryhmälle päivitys tuli jo aiemmin).

Siihen loogisuuteen vielä. Kaukosäätimessä on yleensä kanava ylös/alas (tai +/-) painikkeet. Nuo painikkeet ovat yleensä päällekkäin. Jos painaa Kanava ylös (tai +) painiketta, niin kanavan numerohan kasvaa 1>2>3... jne. Sen takia tuo kanavarullan ja oppaan selaaminen siten, että nuolinäppäintä ylöspäin painettaessa kanavanumero kasvaa, on melko loogista. Saattaa tosin aluksi tuntua oudolta.

Tottakai tuo jakaa mielipiteitä, mutta kuten sanoin, siihen tottui nopeasti. Itse en siihen kiinnitä enää huomiota.

Kuten joku jo taisi mainita ehkä paras tilanne olisi, jos tuon järjestyksen voisi itse valita - tuo kuitenkaan tuskin toteutuu...
Olisiko kannattanut kuunnella asiakasta? Tai edes tiedottaa asiakkaalle?
Kuinka monella on tuo mystinen "kanavarulla" käytössä? (mikä se edes on?)
Kävikö tässä nyt niin, että 10% käyttäjistä (ne "kanavarullan" käyttäjät) pienen epäloogisuuden vuoksi 90% käyttäjistä sai murheekseen epäloogisen kanavajärjestyksen?
Meillä haettiin vikaa tunnin verran (ja riideltiinkin välillä, että kuka sotki digibosin) kun vikaa koitettiin korjata. Elisan tiedotuskanavassa ei asiasta mitään mainintaa.
Vasta googlaamalla hakusanoilla "väärä kanavajärjestys" löysin tämän ketjun.
Ei hyvää päivää.... olipa taas komeesti hoidettu muutos.

-Mika-
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1
selami kirjoitti:


Kuinka monella on tuo mystinen "kanavarulla" käytössä? (mikä se edes on?)


-Mika-Kun katsot televisiolähetystä normaalisti ja painat kaukosäätimestä ylös, alas tai sivuille -nuolinäppäintä niin tuo aukeaa. Siinä näkee ne menossa olevat ja tulossa olevat ohjelmat ja pääsee selaamaan niitä kanavia. Tämän logiikkaan yhtenäistettiin tuo ohjelmaopas.
Viimeisen päivityksen jälkeen tuli mielenkiintoinen "ominaisuus". Jos katselee YLE1 (kanavanumero 1) ja painaa tallennusnappia, niin tallennus ei lähdekään käyntiin kanavanumerolla 1, vaan numerolla 21 (YLE1 HD). Tämän voi todeta ohjelmaoppaastakin.

Jos haluaa tallentaa YLE1 ei-HD, niin elisaviihteen nettisivujen kautta onnistuu - ainakin vielä.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2
leijonamieli kirjoitti:

Viimeisen päivityksen jälkeen tuli mielenkiintoinen "ominaisuus". Jos katselee YLE1 (kanavanumero 1) ja painaa tallennusnappia, niin tallennus ei lähdekään käyntiin kanavanumerolla 1, vaan numerolla 21 (YLE1 HD). Tämän voi todeta ohjelmaoppaastakin.

Jos haluaa tallentaa YLE1 ei-HD, niin elisaviihteen nettisivujen kautta onnistuu - ainakin vielä.Moikka leijonamieli!

Tämä on tiedossa oleva ongelma, joka on meillä selvityksessä. Samaa on ilmennyt myös MTV3 -kanavan kanssa. Korjataan tilanne mahdollisimman pian. :)
Meillä ei toimi päivityksen jälkeen enää Netflex?? Ohjelma lähtee pyörimään, mutta katkeaa yllättäin mustaan ruutuun. Mitään ilmoitusta ei tule.

Ja minä en osaa myöskään käyttää ohjelmavalikkoa nurinpäin....
Elisa viihteen apseissa kanavat väärässä järjestyksessä ykkönen ekana äkkiä korjaus tai vaihdan jotain...
Meillä päivitti viime yönä. Kanavat ihan sekaisin ja ainakin Nick jr. hävinnyt kokonaan!!!!
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Konsta07 kirjoitti:

Meillä päivitti viime yönä. Kanavat ihan sekaisin ja ainakin Nick jr. hävinnyt kokonaan!!!!Eiköhän ne sieltä löydy tehdasasetusten palautuksella.
Käyttäjätaso 2
Tuo on kyllä kakkamaiken temppu Elisalta. Jos eivät saa toimimaan, otan vanhan Elisa Viihteen digiboksin käyttöön. Mulle ei mene jakeluun, että kanavat ovat nyt alhaalta ylöspäin eikä ylhäältä alaspäin.

Jos homma ei muutu, suosittelen jokaisen irtisanomaan oman sopparin heti, kun on mahdollista. Vain tällä tavoin Elisalla herätään vähän nopeaan asiaan

Vastaa

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)