Elisan toukokuun myydyimmät puhelimet: Peruspuhelimittain yllättävät ennakkoluvut


Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki
 • Palstatiimiläinen
 • 195 kommenttia
Elisan myydyimpien puhelimien listalla ei nähdä toukokuussa yllätyksiä. Henkilöasiakkaiden kärkipaikka on edelleen OnePlus 3T:n hallussa, ja yritysasiakkaiden listalla Samsung J5 ei luopunut kärkipaikastaan. Pirteästi ennakkomyynyt Nokia 3310 piristää jo pidempään samankaltaisena säilyneitä listoja.

Henkilöasiakkaiden myydyin puhelin on OnePlus 3T, joka on ollut kärjessä kaikkiaan puolen vuoden ajan. Toisella sijalla on yritysasiakkaiden kärkilaite, Samsung J5. Kolmanneksi sijoittuu Huawei Honor 8. Yritysasiakaslistalla Samsung J5:n jäljessä ovat Apple iPhone 7 ja OnePlus 3T.

– Suomalaiskuluttajat arvostavat laitetestejä ja luottavat testimenestyjiin. OnePlus 3T on moninkertainen testivoittaja. Samsung S8 on Tekniikan Maailman testivoittaja, ja uskon sen kohottaneen uusia Samsungeja kohtaan osoitettua kiinnostusta. Siitäkin huolimatta, että suomalaiset tuntuvat nykyään hakeutuvan hieman huokeampien laitteiden pariin, pärjää Samsung innovatiivisella ulkonäöllään ja erinomaisella tekniikallaan, kertoo Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

– Osasimme odottaa kysyntää uudelle Nokia 3310:lle, mutta ennakkotilauskysyntä on silti ollut positiivinen yllätys. Peruspuhelinten tuotekategoriassa Nokia 3310:n ennakkoluvut ovat poikkeukselliset: yleensä vastaaviin lukuihin yltävät vain lippulaivamallit. Oletan tämän olevan merkki siitä, ettei 3310:ä osteta vain peruspuhelinkäyttöön – niitä ostetaan myös kakkospuhelimiksi, olemassa olevien älypuhelimien rinnalle, Virkki kertoo.

Viime kuussa Elisan myydyimmissä spekuloitiin mahdollisella poikkeuksellisella markkinatilanteella, jossa markkina voisi tulevaisuudessa olla viiden suuren toimijan kauppa. Markkina on tällä hetkellä Elisalla edelleen neljän vahvan brändin kauppa, kun OnePlus on saatu neljänneksi suureksi. Tilanne, jossa viisi suurta peluria käytännössä jakaisivat markkinan, nähdään edelleen mahdollisena.

– Mikäli kiinnostus Nokia-laitteita kohtaan säilyy Nokia 3310:n veroisena HMD:n julkaistessa Nokia-älypuhelinmallinsa, ennustus viidennen brändin nousemisesta listoille suurten joukkoon toteutuu. Microsoftin Lumia-puhelimet olivat suomalaisten suursuosikkeja, joten nähtäväksi jää, hankkivatko vanhat Lumia-käyttäjät uudeksi puhelimekseen Nokia-laitteita, Virkki sanoo.Kesällä älypuhelin joutuu koville

Yritysasiakkaiden hankkimista puhelimista jo 90 % on älypuhelimia. Erityisesti kesällä älypuhelimet joutuvat koville. Riski hajota tai kadota kasvaa, kun etätöitä tehdään enemmän ja ehkä normaalista poikkeavissa paikoissa, ja puhelin kulkee tietysti mukana myös loma-aktiviteeteissa. Rikkoutunut älypuhelin on yritykselle kuluerä – kadonnut taas aina tietoturvariski.

– Etätöiden sujuva hoitaminen edellyttää toimivia välineitä, ja tämä näkyy erityisesti erilaisten älypuhelinten lisätarvikkeiden kuten kuulokkeiden ja latausvälineiden kysynnän kasvuna. Lisäksi suojakuorien myynnissä tapahtuu kesän korvalla piikki, kun älypuhelimen kallein ja herkin osa eli näyttö halutaan suojata rikkoutumiselta. Laitteen katoamisen kannalta oleellista on mahdollisuus sulkea ja tyhjentää laite etänä. Tietoisuus ja sen myötä kysyntä näille tietoturvaominaisuuksille on kasvussa, mutta yllättävän monen yrityksen laitteet kulkevat kesälaitumilla edelleen ilman näitä perusominaisuuksia, Elisan yritysasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Petteri Svensson sanoo.Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet toukokuussa 2017

OnePlus 3T

Samsung Galaxy J5 (2016)

Huawei Honor 8

Huawei Honor 7 Lite

Huawei P8 Lite

Apple iPhone 7

Apple iPhone SE

Huawei Honor 8 Lite

Nokia 3310

Samsung Galaxy S7, Elisa WiFi -puhelu

Nokia 216

Samsung Galaxy A3 (2017), Elisa Wifi -puhelu

Apple iPhone 7 Plus

Samsung Galaxy S8, Elisa Wifi -puhelu

Apple iPhone 6sElisan yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet toukokuussa 2017

Samsung Galaxy J5 (2016)

Apple iPhone 7

OnePlus 3T

Samsung Galaxy A3 (2017), Elisa WiFi -puhelu

Samsung Galaxy S7, Elisa WiFi -puhelu

Samsung Galaxy A5 (2017), Elisa WiFi -puhelu

Samsung Galaxy Xcover 3

Apple iPhone 6s

Huawei Honor 8

Apple iPhone SE

DORO 5517

Samsung Galaxy S8, Elisa WiFi -puhelu

Huawei Y5 II

Huawei P8 Lite

Huawei Honor 7 LiteLisätiedot: Mediadesk, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on alansa markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2016 oli 1,64 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 300. http://www.elisa.fi

2 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1
Pitääkö tuo sisällään myös maksuaikasopimuksella/luottokaupalla ostetut laitteet?
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki
Purnipsi kirjoitti:

Pitääkö tuo sisällään myös maksuaikasopimuksella/luottokaupalla ostetut laitteet?


Kyllä pitää.:8

Vastaa

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)