Vastattu

Elisan liittymä ja varmasti toimiva 4g reititin


Mulla on tällä hetkellä Huawei B593s-22, joka ei ole operaattorilukittu.
Ensimmäinen kysymys. En saa sitä mitenkään toimimaan Elisan simmillä. En missään verkossa. Sama simmi tablettiin ja data liikkuu todella liukkaasti. Soneran simmi Huaweihin ja reititin toimii. Elisan simmillä ei sitten mitenkään. On resetoitu, pakotettu eri verkkoihin yms. En saanut apua puhelintuestakaan. Lopputulema oli, että asun katvealueella. Simmi kuitenkin toimii tabletissa, mutta ei reitittimessä missä on ulkoiset antennit, niin en ihan tuota heti purematta niele. Dna myös toimii Soneran lisäksi. Elisa ei.
Onko ideoita mikä voisi olla vialla?
Elisa toimii täällä aika liukkaasti, niin mieluusti sitä käyttäisin. Sonera tökkii, mutta toimii.

Toinen kysymys. Onko joku reititin malli mikä varmasti toimii Elisan kanssa, esim. uudempi Huawei e5186s? Voisin reitittemenkin päivittää jos se auttaa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi toukkonen 19 kesäkuu 2017, 11:49

Asia vähän unohtui kun ei jaksanut taistella, mutta APN oli ongelma.
Asetuksista Roaming päälle. Tämä pelkästään ei auttanut.
Loin manuaalisesti toisen APN:n. Sen asetukset käytännössä samat kuin mitkä oli simmiltäkin tullessa, niin tällä se lähti pelaamaan. Simmin APN:llä ei toimi. En ymmärrä miksi.

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Mikä on APN Elisan sim kortilla? Kokeile Elisa Internet.

Vanhemmat Elisa/Saunalahti kortit vaativat myös Roamingin (dataverkkovierailu, verkkovierailu) hyväksymisen laitteen asetuksesta. Joten katso, että sekin on päällä.
Käyttäjätaso 7
Miten tuo toimimattomuus ilmenee?
- tunnistaako laite sim-kortin?
- löytääkö laite verkon?


Mikäänhän ei ole ikinä varmaa laitteiden suhteen, mutta jos päädyt laitekaupoille, älä osta Elisalta. Vaikka laite on sama kuin muissa kaupoissa, operaattorit tekevät laitteisiin omia firmiksiä ja Elisan firmisten välttely tuntuu olevan viisasta, sekä niiden laadun että (todennäköisesti) puuttuvien ominaisuuksien vuoksi.
Kun Elisa purkaa alueeltamme kaapeliverkon, niin ostin 4G modeemin TP-link TL-MR6400. Ja ulkona antenni Macab Pro-500. Mastolle matkaa 1,2 km. Signaalivoimakkuus on 100% ja joskus 75%.Toimii kyllä hyvin mutta nopeusvaihtelu on suuri. Aamulla 50 Mb mutta illalla 10 Mb. Tässä modeemissa ei voi valita taajuusaluetta 800/1800 joten jos hankit modeemin ja osaat tehdä asetuksia niin valitse sellainen jossa on enemmän mahdollisuuksia.
Ja kannattaa ladata uusin firmware jos sitä ei ole valmiina.
Apn mikä tulee automaattisesti simmin mukana on nimeltään pelkkä: Internet
Roaming oli ainakin simmiltä disabloituna. Kokeilen tuon seuraavaksi onko vaikutusta.

Ja vika on siis se, että ei yhdistä mihinkään verkkoon. Simmin tunnistaa. Kerran olen saanut menemään 4g verkkoon. Pari kertaa 3g verkkoon. Pakotettuna ei mene mihinkään verkkoon. Automaatilla on muutaman kerran napsahtanut johonkin noista. Sama simmi tabletissa ja täydet tolpat kuuluvuuden suhteen.

Kiitos vaan vinkeistä :)
Asia vähän unohtui kun ei jaksanut taistella, mutta APN oli ongelma.
Asetuksista Roaming päälle. Tämä pelkästään ei auttanut.
Loin manuaalisesti toisen APN:n. Sen asetukset käytännössä samat kuin mitkä oli simmiltäkin tullessa, niin tällä se lähti pelaamaan. Simmin APN:llä ei toimi. En ymmärrä miksi.