Törkeä puhallus , melkeimpä ryöstö


 • Ejh
 • Avustaja
 • 40 kommenttia
Mokkula 5776 akku turposi ,rikkoi reitittimen kuoret ja näytti aiheuttavan palovaaran tai räjähdyksen, joten vein sen Elisa-shoppiin Jyväskylän Prismaan. Avulias myyjä kielsi heti käyttämästä laitetta, ja sanoi, että tohon ei voi vaihtaa akkua, ja tarjoutui myymään uuden mokkulan tilalle, 205 eurolla.
Oli viikonloppu tulossa ja tarvitsin nettiyhteyttä, joten ostin sen uuden Huawei E 5785, vaikka hinta tuntui kovin suolaiselta. Suolainen se olikin , kun sain yhteyden taas pelaamann , huomasin ,että samaa laitetta myydään verkossa 121 eurolla. Tunnen tulleeni pahoin petetyksi. Oppirahoja meni melkein satku. Olisi pieneläkeläisellä ollut sille parempikin käyttöä.
Ainut lohtu on se, että tähän 5785 :n voi vaihtaa akun, Sitä akkua en taatusti mene ostamaan Elisa-shopista

6 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kuuluu vapaaseen markkinatalouteen, että tuotteilla voi olla erilaisia hintoja eri kaupoissa. Siksi kannattaa aina tehdä vähintäänkin pieni googlehaku, ennen kuin ostaa mitään vähänkään kalliimpaa tuotetta.

Itse olen juuri katsellut erästä puhelinta, sen hinta on Elisan kaupassa 70 euroa enemmän kuin kolmikirjaimisen kilpailijan kaupassa. Muutamassa muussa paikassa hinta on noiden puolivälistä, ja sitten on Elisaakin kalliimpiakin paikkoja. Valitettavasti kaikilla edullisemman pään kaupoilla varastosaldot näyttää punaista...

(niin että jos Elisa tahtoisi juhlistaa 20-v asiakkuutta mukavalla alennuksella laitekaupassa...)
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1
Todennäköisesti perustellen laitteen virheeseen, olisi saanut korvaavan laitteen veloituksetta tai tuntuvalla alennuksella. Jopas on ollut myyjällä markkinat...
Käyttäjätaso 1
Purnipsi kirjoitti:

Todennäköisesti perustellen laitteen virheeseen, olisi saanut korvaavan laitteen veloituksetta tai tuntuvalla alennuksella. Jopas on ollut myyjällä markkinat...Eikös noi akut ole rajattu pois takuista ja virhevastuista koska ovat ns. "kuluvia osia"
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
Takuun kattavuuden valmistaja voi määritellä itse, joten akun voi jättää takuun ulkopuolelle.

Virhevastuun määrittelevät kuluttajaviranomaiset ja jokaisella tuotteella on virhevastuu. Toki akun tapauksessa se ei välttämättä ole kestoiän suhteen kummoinen. Räjähtämistä ei kuitenkaan sallita missään tilanteessa.

Ejh kirjoitti:

Avulias myyjä kielsi heti käyttämästä laitetta, ja sanoi, että tohon ei voi vaihtaa akkua


Tämä on täyttä puppua. Akun voi vaihdatuttaa huoltoliikkeessä, maksanee noin 30 €.

Käypä pyytämässä myymälästä 175 € hinnanalennus. Jos he eivät suostu, vaadi kaupan purkua ja palauta E 5785 myymälään.

Oli melkoisen törkeä vedätys kyllä.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1
reput kirjoitti:

Purnipsi kirjoitti:

Todennäköisesti perustellen laitteen virheeseen, olisi saanut korvaavan laitteen veloituksetta tai tuntuvalla alennuksella. Jopas on ollut myyjällä markkinat...Eikös noi akut ole rajattu pois takuista ja virhevastuista koska ovat ns. "kuluvia osia"

Takuu on eri asia kuin virhevastuu. Jos akku pullistuu, on laitteessa virhe. Takuun ja virhevastuun ero on monesti hämärän peitossa ja myyjäliikkeet saattavat vängätä vastaan ja vedättää asiakasta.

https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/tavaran-vika-tai-puute/

Tavaran vika tai puute
Tavarassa on virhe, jos sen laji, määrä, ominaisuudet tai pakkaus ei vastaa sovittua. Alennuksella myytäviä tuotteita koskevat samat säännöt kuin normaalihintaisia tuotteita.

Mikä tahansa vika tavarassa ei ole myyjän vastuulle kuuluva virhe. Jos muuta ei ole sovittu, tavarassa on virhe esimerkiksi silloin, kun

* tavara kestää lyhyemmän aikaa kuin perustellusti voi odottaa.
* tavara ei täytä turvallisuusvaatimuksia.

Myyjä ei vastaa viasta, josta ostaja on tiennyt kauppaa tehtäessä. Myyjä ei ole myöskään vastuussa

*tavaran tai sen osan tavanomaisesta kulumisesta.

Akun pullistuminen ja laitteen rungon särkyminen ei mitenkään voi olla normaalia kulumista, vaan akun vika. Akun normaalia kulumista on varauskyvyn heikkeneminen, mutta akku ei saa aiheuttaa turvallisuusriskiä turpoamalla.

Irrituksen kanssa olen samoilla linjoilla, aikamoinen vedätys oli myyjältä. Varsinaiset myyjän markkinat olleet. Ei näin. :@ Teet juuri niin kuin Irritus tuossa opasti.


Tuosta mallista löytyy Google haulla useita turpoamistapauksia.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
Myyjä lienee tarkoittanut, että Elisalla ei ole myynnissä E5776 laitteeseen tarkoitettuja akkuja ja kenties sen vuoksi olettanut, että laitteeseen ei akkua voi vaihtaa.

Vastaa

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)