Kysymys

GSM ja DATA-liikenne


 • Osallistuja
 • 97 kommenttia
Saunalahden GSM-liittymien esittelyn yhteydessä sanotaan, että:
-'Edulliset 3G-, GPRS- ja EDGE-yhteydet sisältyvät kaikkiin liittymiin ilman avaus- tai kuukausimaksua. '
Mitä tämä tarkoittaa Suomen kielellä ?
Mistään en ole vielä löytänyt mainintaa siitä, mitä dataliikenne maksaa kännykän kautta.
Mobililaajakaistojen hintatiedot olen kyllä löytänyt, mutta nyt ei ole niistä kysymys vaan siitä, mitä maksaa datan siirtely kännykän kautta.

9 kommenttia

Käyttäjätaso 2


Saunalahden GSM-liittymien esittelyn yhteydessä sanotaan, että:
-'Edulliset 3G-, GPRS- ja EDGE-yhteydet sisältyvät kaikkiin liittymiin ilman avaus- tai kuukausimaksua. '
Mitä tämä tarkoittaa Suomen kielellä ?
Mistään en ole vielä löytänyt mainintaa siitä, mitä dataliikenne maksaa kännykän kautta.
Mobililaajakaistojen hintatiedot olen kyllä löytänyt, mutta nyt ei ole niistä kysymys vaan siitä, mitä maksaa datan siirtely kännykän kautta.Ilman muita sopimuksia datan liikuttelu maksaa 1,5 eur/megatavu. Sisään- ja ulostuleva datamäärä lasketaan yhteen. Pakettidatana.

http://saunalahti.fi/gsm/hinnastomuut.php

Wapin käyttö on 29 snt/vuorokausi.

Datapuhelut sitten ovat aika arvokkaita, mutta niitä ei liene muissa kuin Nokia 9000 Kommunikaattorissa tarvitse enää käyttää. (sellainen olisi kaapissa pölyttymässä)
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Mihinköhän perustuu tuollainen "edullinen" datasiirtomaksu kuin 1,5 /Mt  ???

Jos lähetän siis 1Mt kännykkäkuvan jollekin sähköpostiin, se maksaa 1,5
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
Jos lähetät yhden megatavun kuvan sähköpostina, tulee se maksamaan lähemmäksi 3,00 € kuin 1,50 €. Sähköposti suunniteltiin alunperin pelkän tekstin välittämiseen. Sähköpostin liitetiedostot ovat kovin tehoton tapa siirtää tietoa.

Ftp tai scp-siirtona hinta olisi lähempänä 1,50 €.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki


Jos lähetät yhden megatavun kuvan sähköpostina, tulee se maksamaan lähemmäksi 3,00 kuin 1,50 . Sähköposti suunniteltiin alunperin pelkän tekstin välittämiseen. Sähköpostin liitetiedostot ovat kovin tehoton tapa siirtää tietoa.

Ftp tai scp-siirtona hinta olisi lähempänä 1,50 .Just..... Ja kännykkä suunniteltiin alunperin puheluita varten, joten siihen perustuu tuo hinta...  ::)
Mikäli tarkoitus on lähettää puhelimen kautta paljonkin suurehkoja tiedostoja tai kuvia, tai muuten käyttää internet-yhteyttä reippaammin, on suositeltavampaa ottaa liittymälle kiinteällä kuukausimaksulla oleva tiedonsiirtopalvelu:

http://saunalahti.fi/gsm/mobiililaajakaista.php

Ilman kiinteähintaista mobiililaajakaistaa pätee tosiaan sääntö, että mitä enemmän datasiirtoa tapahtuu, sitä hintavampaa käyttö on.
Kannattaa tutustua myöskin Saunalahden Mobiilipostiin (http://saunalahti.fi/mobiiliposti ' TARGET='_blank/) ja Mobiililaajakaista+:aan (http://saunalahti.fi/gsm/mobiililaajakaistaplus.php ' TARGET='_blank).

/ panu.
Tilasin tuossa taannoin itselleni N97:n puhelimeksi TotaaliMAX-tarjouksen myötä. Tuohon pakettiin sisältyy siis mobiililaajakaista ja kaiken datan kotimaassa pitäisi käsittääkseni sisältyä paketin hintaan.

Katselin tuossa oma.saunalahti.fi:n puheluerittelyä ja siellä kuitenkin näkyi normaalin pakettidatan lisäksi myös "Internet-liikenne" -kohdassa neljä tapahtumaa, joista oli laskutettu muutamia senttejä. Mitähän tämä tarkoittaa? Kotimaassa olen kaiken dataliikenteen kuitenkin suorittanut.
Käyttäjätaso 2


Katselin tuossa oma.saunalahti.fi:n puheluerittelyä ja siellä kuitenkin näkyi normaalin pakettidatan lisäksi myös "Internet-liikenne" -kohdassa neljä tapahtumaa, joista oli laskutettu muutamia senttejä. Mitähän tämä tarkoittaa? Kotimaassa olen kaiken dataliikenteen kuitenkin suorittanut.Puheluerittelyssä niitä irtosenttejä välillä näkyy maksullisina. Mutta yleensä ne häviävät laskulta. Jos niitä näkyy vielä laskussa niin siinä on virhe ja pitää laittaa viestiä ja pyytää korjausta.

Puheluerittelyssä niitä irtosenttejä välillä näkyy maksullisina. Mutta yleensä ne häviävät laskulta. Jos niitä näkyy vielä laskussa niin siinä on virhe ja pitää laittaa viestiä ja pyytää korjausta.Ok, kiitos. Pitää tarkkailla asiaa.

Vastaa

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)