Kysymys

Mielenkiintoinen 1kk irtisanomisaika


 • Uusi käyttäjä
 • 1 kommentti
Aika hassua...mikä muilla on kokemus?

Irtisanoin Saunalahden ADSL liittymän 12.9.2008 ja toimitusehdoissa sanotaan näin :

5. Sopimuksen päättyminen
5.1 Irtisanominen
Asiakas voi sanoa palvelusopimuksen irti noudattaen yhden (1) kuukauden irtisanomisaikaa. Asiakas
saa palvelun irtisanomisesta kirjallisen vahvistuksen. Saunalahdella on oikeus irtisanoa
palvelusopimus noudattaen yhden (1) kuukauden irtisanomisaikaa, ellei pakottavasta lainsäädännöstä
muuta johdu. Irtisanomisoikeutta ei kuitenkaan ole, mikäli Asiakkaan kanssa on sovittu erityisestä
vähimmäissopimusajasta, minkä kuluessa sopimus on voimassa määräaikaisena eikä ole
irtisanottavissa.

No, nyt tuli vahvistus ja siinä sanotaan että laskutus loppuu 3.11.2008. Soitin ASPAAN ja siellä sanoivat että noudattavat "laskutuskausi loppuun  + 1kk " eli tässä tapauksessa liki 7 viikkoa ! Jaahas..... mielenkiintoista. MISSÄÄN ei puhuta mistään laskutuskausista, vain ja ainoastaan 1kk irtisanomisajasta !

10 kommenttia

http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,8979.0.html ' TARGET='_blank löytyy selventävä vastaus.

Olet tehnyt sopimuksen 3. päivä jotain kuuta, irtisanoit 12.9 (kesken sopimuskauden). 3.10 alkaa se 1kk, joka on maksettava kokonaisuudessaan, eli liittymä on suljettu 3.11.
Reilua meininkiä Saunalahdelta. Jopa Sonera laskutti vajaasta kuukaudesta vain sen päivien mukaan, mutta nähtävästi kaikkia ei sama periaate koske...


Reilua meininkiä Saunalahdelta. Jopa Sonera laskutti vajaasta kuukaudesta vain sen päivien mukaan, mutta nähtävästi kaikkia ei sama periaate koske...Nojoo, eihän tuo sinänsä mua haittaa, yksi tollanen pelletulkinta teki sen että irtsisanoin saunikselta justiinsa molempien lasteni GSM littymät  sekä pari omaa GSM liittymää, katsellaan nyt mikä niissä on sitten tuo aika ;-)

Kaide
eipä tuossa mitään outoa ole.. kuvitellaan että asut vuokrakämpässä ja sanot sopimuksen irti tänään 4.10.
irtisanomisaika tässäkin tapauksessa on 1kk, mutta koska et ole sanonut sopimusta irti edellisessä kuussa, maksat tämän ja seuraavan täyden kuukauden. Irtisanomisaika on täysiä kuukausia, ei vuorokausia.

Työpaikoissakin irtisanomisaika alkaa vasta irtisanomista seuraavana päivänä, kahta viikkoa ei lasketa tunneissa vaan päivissä.


Työpaikoissakin irtisanomisaika alkaa vasta irtisanomista seuraavana päivänä, kahta viikkoa ei lasketa tunneissa vaan päivissä.Jos tuo menisi samalla logiikalla niin sen pitäisi alkaa 2 viikon "työkauden" loputtua joka laskettaisiin siitä päivästä kun olet töihin tullut.

Kyllä minä sen ymmärtäisin, että saunalahdellakin se yksi kuukausi alkaisi seuraavasta päivästä.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1
Tämä on loppupeleissä aika yleinen käytöntä, eli se irtisanomisaika alkaa nimenomaan irtisanomista seuraavasta kuun vaihteesta. Jonkun aiemmin mainitsema Sonera taitaa kuluttajien liittymässä noudattaa tuota niinkutsuttua "30 päivän irtisanomisaikaa", mutta heilläkin on yrityspuolella käytössä sama periaate kuin täälläkin.

Suuri todennäköisyys on, että tähän samaan irtisanomisajan soveltamiseen törmää muuallakin kuin Saunalahden kanssa, joten kannattaa miettiä mielessään kaksi kertaa onko se sittenkään kauhean hyvä syy irtisanoa kaikkia palveluita yrityksestä...
Käyttäjätaso 1


Tämä on loppupeleissä aika yleinen käytöntä, eli se irtisanomisaika alkaa nimenomaan irtisanomista seuraavasta kuun vaihteesta. Jonkun aiemmin mainitsema Sonera taitaa kuluttajien liittymässä noudattaa tuota niinkutsuttua "30 päivän irtisanomisaikaa", mutta heilläkin on yrityspuolella käytössä sama periaate kuin täälläkin.

Suuri todennäköisyys on, että tähän samaan irtisanomisajan soveltamiseen törmää muuallakin kuin Saunalahden kanssa, joten kannattaa miettiä mielessään kaksi kertaa onko se sittenkään kauhean hyvä syy irtisanoa kaikkia palveluita yrityksestä...Tokihan nuo irtisanomisajat kannattaa selvittää viimeistään siinä vaiheessa kun kilpailuttaa palveluntoimittajaa...

Soneran osalta sen verran (vaikka se mielestäni onkin operaattorien pohjasakkaa), että Soneralla on jo vuosia ollut kuluttaja-asiakkaille irtisanomisaika 14 vuorokautta ihan siitä irtisanomispäivästä laskettuna. Siirtyivät tähän aikanaan heti kun kuluttajavirasto toi tiettäväksi kantanaan, että noudatetut (kuukauden jne) irtisanomisajat ovat liian pitkiä.

Onko saunis pukahtanutkaan asiasta? Ei ole, vaan noudattaa edelleen ikiaikaisia ehtoja.
Itselläni on myös irtisanomisongelma. Irtisanoin ADSL-liittymäni 29.12.2008 ja huomasin tänään 30.12.2008 että liittymäni laskutuskausi on alkanut 25.12.2008 ja irtisanomisohjeissa mainitaan seuraavaa:
"Irtisanominen astuu voimaan ja ADSL-liittymäsi toiminta loppuu aikaisintaan kuukauden päästä seuraavan laskutuskauden alkamisesta."

Loppuuko ADSL-liittymäni laskutus vasta 25.02.2009 eli kahden kuukauden kuluttua? Jos näin on niin täytyy tiedustella kuluttajaviraston kantaa asiaan. kahden kuukauden irtisanomisaika ei tosiaankaan ole kohtuullista.


Loppuuko ADSL-liittymäni laskutus vasta 25.02.2009 eli kahden kuukauden kuluttua? Jos näin on niin täytyy tiedustella kuluttajaviraston kantaa asiaan.Kyllä loppuu vasta tuolloin.
Kysy ihmeessä, mutta en usko sen vaikuttavan paljoakaan.
Ja en ole Sauniksen palkkalistoilla, ihan vaan selvennykseksi ;)
Okei! Jatkoa edellisiin, asetussivuilla netissä ADSL-sopimuksen päättymisaika on 01.02.2009 ja sain 20.01.2009 irtisanomiskirjeen jossa ilmoitettiin irtisanomisesta ja yhteyden katkaisusta 31.01.2009 alkaen.
Asia on vielä epäselvä sillä sain laskun jossa ADSL-sopimus jatkuu aina 24.02.2009 asti. Milloin sopimus oikein päättyy?

Muokattu: typo 02.01.2009>01.02.2009(Helmikuun ensimmäinen) ja en ole tosiaan maksanut viimeistä laskua vielä vaan odotan että Saunalahti  korjaa laskua pienemmäksi.

Vastaa

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)