Lumian tilalle


  • Uusi käyttäjä
  • 0 kommenttia
Kumpi on helpompi ottaa käyttöön Lumia-puhelimen tilalle, iPhone vai android-puhelin?
Läppäri on Windows ja WinLive, Office- , OneDrive- jne. hyötykäytössä. Haen siis mahdollisimman helppoa käyttöönottoa ja hyvää ja helppokäyttöistä yhteiskäyttöä näille puhelimeni kanssa. Kumpi (iOS/android) on 'vannoutuneelle' windows-käyttäljälle helpompi oppia? Peli- tai muuta viihdekäyttöä ei juurikaan ole.

5 kommenttia

Vaihdoin Samsungin S8E -puhelimeen ja kaikki pelaa mitkä pelasivat Lumia 950XLssä. Uupumaan jäi vain Kielikoneen loistavat MOT-sanakirjat. Pieni varoituksen sana on Microsoftin Android-versioista. Osasta puuttuu se viimeinen silaus kuten Outlookissa yhteyshenkilöiden aakkostus sukunimen mukaan.
Sähköposti, yhteyshenkilöt, kalenteri synkkaavat Outlook.comin kanssa moitteetta. Tiedostojen synkronointi OneDriven kanssa toimii FolderSync-ohjelmalla kiitettävästi.

Android on ihan varteenotettava ja toimiva vaihtoehto. Tietoturvaltaan se lienee yhtä turvallinen kuin Windows 10 Mobile, kunhan vain heti hankkii siihen turvaohjelman (esim. F-Secure Safe).
Käyttäjätaso 7
Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Jos hakee mahdollisimman yksinkertaista toimintaa eikä halua edes omia soittoääniä - tai vaihtoehtoisesti on valmis leikkimään itunesin kanssa, iphone voi olla ihan hyvä vaihtoehto.

Itse valitsin androidin. Tosin en ole vannoutunut winukkaihminen, gmail oli ennestään ja siirsin muutkin jutut saman tien googletilin puolelle. Mutta ms-tilin saa kyllä synkronoimaan ihan nätisti androidiin.

Vaihtamisen ongelmakohtia, jotka kyllä koskee sekä androidia että iphonea:
- tekstiviestien siirto (tähän on android-sovellus olemassa, maksaa jos haluat siirtää helposti suuria määriä viestejä per yhteystieto)
- whatsapp-ketjuja ei saa uuden puhelimen whatsappiin mitenkään. Jos tällä osastolla on tärkeitä juttuja, ne kannattaa ottaa talteen erikseen (tekstit saa lähetettyä sähköpostiin txt-tiedostona)
- muut sovellukset, joihin on kerääntynyt tietoja, mutta joista ei ole versiota toisessa käyttöjärjestelmässä (itsellä kolahti tankkaus/auton kuluseurantasovelluksen kohdalla)
kv36 kirjoitti:


- tekstiviestien siirto (tähän on android-sovellus olemassa, maksaa jos haluat siirtää helposti suuria määriä viestejä per yhteystieto)
- whatsapp-ketjuja ei saa uuden puhelimen whatsappiin mitenkään. Jos tällä osastolla on tärkeitä juttuja, ne kannattaa ottaa talteen erikseen (tekstit saa lähetettyä sähköpostiin txt-tiedostona)
- muut sovellukset, joihin on kerääntynyt tietoja, mutta joista ei ole versiota toisessa käyttöjärjestelmässä (itsellä kolahti tankkaus/auton kuluseurantasovelluksen kohdalla)@kv36, Hyvä, että toit nämä kaksi tärkeää pointtia. Kolmannen kohdalla kannattaisi kokeilla Win-tietojen vientiä ja android tuontia, jos vain vastaava ohjelma löytyy. Sitten kannattaa pohtia, onko ko. sovellus tärkeä. Itse menetin Windowsissa pyörivän hyvän kalastusohjelman (Thaimaa) ja löysin Androidissa paremman sovelluksen. Kaverin puhelimella testaus voisi olla paras keino ja ylipäätänsä kaverien kokemukset auttavat myös valinnassa.

Vaikka kommenttini on MUTU, niin veikkaan, että kaikesta, joka koskee Applea, maksaa n. 30% enemmän. Jos lompakko pullistelee muustakin kuin kuiteista, niin tämähän ei ole silloin ongelma. Tietysti Omena-puhelin on laadultaan parhaimmistoa, mitä voi ostaa.

PS. MUTU = musta tuntuu
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Timkem kirjoitti:

Vaihdoin Samsungin S8E -puhelimeenTämmöinen Offtopic juttu, S8:sta ei ole erillistä edge mallia :D
Hyvä huomio. Käytän sähköpostina Outlookia (mail for Windows 10), joka on "käännetty" Anterolle. Pelaa Microsoftin ja Kuukelin ja ylipäätänsä kaikkien sähköpostien kanssa.