Täytyykö huolestua ?


  • Satunnainen osallistuja
  • 11 kommenttia
Minulla on puhelin 640 XL LTE ja käyttöjärjestelmä Windovs 8.1 Nyt Microsofti lopetti siihen "vanhoihin" malleihin päivitykset. Meni pimeeksi (loppuivat) Skype ja Messeger ym: Nyt kysymykseni kuuluu uskaltaako enään käyttää verkkopankkia tämän kännykän kautta (ollut jako kännykästä kannettavaan tietokoneeseen) Kyselin kännykkäliikkeistä ja operaattoreilta mitä tehdä niin kaikki sanoivat älä ihmeessä käytä verkkopankkia tolla kännykällä "osta ihmeessä meiltä uusi ja meidän liittymä niin uskallat mennä verkkopankkin ! Sanoin että lopetan verkkopankin ja menen pankkiin mummujen seuraksi jonottaan. (piru vie kun pankit on lopettaneet vanhat pankkikirjat mihen lyötiin nostot ja saldot myös päivämäärät ! ANTEEKSI TIETÄMÄTTÖMYYTENI !

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Itse en kyllä käyttäisi verkkopankkia enää tuolla luurilla.

Siitä tulee päivä päivältä turvattomampi. Aivan kuten muistakin Windows -järjestelmistä, joilta tuki on lopetettu.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Jos on vain jako tietokoneeseen ja tietokoneen turva kunnossa niin OK.

En myöskään hätääntyisi puhelimen verkkopankin kanssa. Ei se puhelin mihinkään saastu tavallisella käytöllä ja Windows puhelimiin ei ole tainnut olla ainuttakaan haittaohjelmaa ja Microsoft ei ole edes 8.1 päivittänyt pariin vuoteen muutenkaan vaikka tukiaikaa oli. Tuskin siellä siis suurempia turvauhkia on ollut.

Toki nyt media sen turvattomaksi luokittelee, eli lähinnä mielenturvan kannalta välttelisin.

Itse käyttäisin siis huoletta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
WP 8.1 ei nyt erityisesti aukkoja ole eikä haitakkeita, kun järjestelmä niin harvinainen ja tehokkaasti tulpattu umpeen. Eri maailma, kuin Android taikka sitten työpöytäwindows.

Käyttösi on ollut lähinnä "mokkulakäyttöä", jossa tuo kyllä menee vallan mainiosti.

Muistaakseni sovelluskaupasta löytyy jokin "update advisor, päivitysavustaja" niminen Microsoftin softa, jolla saa asennettua Windows 10 Mobile -käyttiksen puhelimeen. Jos en nyt ihan väärin muista.
Kiitos kannanotoista ! näin minunkin mielestäni ! turhaa panikointia !
Käyttäjätaso 7
Niin kauan kuin pankki tarjoaa sovelluksen ko. käyttöjärjestelmään, en olisi huolissani. Ja kun WP:stä puhutaan, niin todennäköisesti pankin viitseliäisyys sovelluksen ylläpitämiseen loppuu paljon ennen kuin käyttöjärjestelmä muuttuu "vaaralliseksi".

Jatkossa on kyllä luvassa aina vaan heikkenevää sovellustarjontaa.
Tätä mieltä minäkin olen ! Kiitos kannanotosta ja todenperäisestä vastauksesta.Minullekin selitettiin että Microsoftin tuki windovssin kannettaviin jatkuu hamaan tulevaisuuteen mutta puhelimessa tuki tulee vähenemään jos ei vallan loppumaan. Eli no hätä jos läppärissä on virustorjunta kunnossa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Aloittajan käyttämään matkaviestimeen on saatavissa päivitys Windows 10 Mobileen, joka saa vielä päivityksiä säännöllisesti. Ennen päivitystä kannattaa tehdä tärkeiden esim. yhteystietojen tallennus Microsoftin pilveen. Laite kyllä ehdottaakin sitä. Päivityksen ajaksi joutunee suurimman osan mahdollisesti asennetuista ohjelmista poistamaan ja asentamaan sitten uudestaan laitteen päivityttyä. Itselläni on Windows 10 Mobile käytössä Lumia 640 LTE DualSIM-laitteessa. Laite pärisee edellään riittävän nopeasti ja pankkipalvelutkin toimivat. Suosittelen päivitystä.

https://www.microsoft.com/fi-fi/laitteet/windows10/
Kiitos kannanotosta ! Harkitsen päivittämistä ! Jos kerran sinulla pelittää Windows 10 hyvin. Kaveri päivitti tässä taannoin Windows 10 kannettavaan tietokoneeseen (jälki asennuksena) oli vähän murheita. Vaimolla on puhelimessa ja kannettavassa tietokoneessa alkuperäinen Windows 10 ja pelittää hyvin. Mutta kyllä kai se pelittää jälki asennuksena puhelimessa kun sulla on samanlainen puhelin kuin minulla. KIITOS !
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Hei, Kossi 50

Kannattaa pitää mielessä, että puhumme kahdesta eri asiasta. Tietokoneisiin asennettava Windows 10 ei ole täysin sama asia kuin tuo kapuloihin pujahtava Windows 10 Mobile. Tietokoneissa pulmia aiheuttanee suurelta osin se, että laitekantaa on niin monenlaista. Näissä puhelimissa ei samalla tavalla vaihtelua ole, vaan kaikki ovat suurinpiirtein syöneet samaa kauraa. Toisissa luureissa on vain enemmän tehoa ja muistia. Tuo oma luurini on sisuskaluiltaan yhteneväinen omasi kanssa. Vain näytössä ja kamerassa on eroavaisuuksia.
Kiitos ! Taas vanha äijänkäppänä viisastui paljon (68v)