Vastattu

Luopuuko Elisa roaming maksuista?


 • Vakiintunutta kalustoa
 • 2 kommenttia
Telia ilmoitti tänään luopuvansa Roaming maksuista Euroopassa. Tulevaisuudessa ulkomailla voi kotimaan rajattoman internetpaketin turvin käyttää 10-15gt dataa kuukaudessa. Liittymien hinnat pysyivät samana.

http://www.hs.fi/talous/art-2000005138320.html

Telialla on nyt hallussaan hyvä kilpailukortti varsinkin, kun Elisalta ei vielä toistaiseksi ole tullut mitään ilmoitusta tulevaisuuden hinnoista tai paketeista, vaikka kuluttajat niitä ovat jo kuukausia odottaneet.

Mitä luulette, tuleeko Elisa seuraamaan Telian esimerkkiä, vai tuleeko hintoihin nousua, niin kuin on uumoiltu?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jakas 25 kesäkuu 2017, 08:53

https://elisa.fi/puheliittymat/kaytto-ulkomailla/

Katso alkuperäinen viesti

51 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
Toistaiseksi ei ole kommentoitavaa asiasta. Jos/kun/mikäli Elisalta linjaus tulee niin siitä tulee tiedote myös Palstalle. :)
Kerromme mielellämme asioista tarkemmin kun jonkinlaisia tietoja tulee.
Elisa on suhtautunut roamingin poistoon paljon kriittisemmin kuin Telia ja on aiemmin ilmoittanut harkitsevansa poikkeusluvan hakemista. Ehkä kilpailu kuitenkin pakottaa Elisankin tähän suuntaan.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/elisa-harkitsee-jaamista-roaming-poiston-ulkopuolelle/750492/
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
Näin kultaisilla hinnoilla ei kyllä tee mieli Telialta hommata edes pölypusseja.

Kalliit hinnat. Käyttöön epäsopivat paketit. Tarpeettomasti kaikkea, hinta korkealla.

Tainnut maksaa selvästi pakujen ajattaminen viime yönä paikasta toiseen vaihtamassa kivijalkakauppojen julkisivujen tarroja... Niin nostivat hintoja 50-150 prosenttia.
Vertailin noita about kuukausi sitten ja silloin päädyin Soneraan lähinnä noiden lehtijuttujen takia - matkustan kohtuullisen paljon. Soneran ja Elisan hinnoissa ei pahemmin eroa ollut. Nyt vaihdoin tuohon 15G matkapakettiin kun puhelut/tekstarit eivät kuitenkaan tule lähellekään täyttä. 50/100/300M maksiminopeudella ei puhelinkäytössä näytä olevan kovin paljon merkitystä (oma oli ensin 50, sitten 100, nyt 300).

Isoin plussa itselle on että pääsi Saksan/Viron/Espanjan prepaideista eroon. UK:n jätin kun riski roaming-maksujen palautumisesta on kuitenkin kohtuullisen iso.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
aapee_n kirjoitti:

Vertailin noita about kuukausi sitten ja silloin päädyin Soneraan lähinnä noiden lehtijuttujen takia - matkustan kohtuullisen paljon. Soneran ja Elisan hinnoissa ei pahemmin eroa ollut. Nyt vaihdoin tuohon 15G matkapakettiin kun puhelut/tekstarit eivät kuitenkaan tule lähellekään täyttä. 50/100/300M maksiminopeudella ei puhelinkäytössä näytä olevan kovin paljon merkitystä (oma oli ensin 50, sitten 100, nyt 300).

Isoin plussa itselle on että pääsi Saksan/Viron/Espanjan prepaideista eroon. UK:n jätin kun riski roaming-maksujen palautumisesta on kuitenkin kohtuullisen iso.UK käsitellään käsittääkseni jatkossakin EU-maana verkkovierailussa sen EU:sta poistumisen jälkeenkin.

Tämän päivän uutisten mukaan Elisa harkitsee jäävänsä Roaming-uudistuksen ulkopuolelle. (Lehdet, STT).
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
hpguru kirjoitti:UK käsitellään käsittääkseni jatkossakin EU-maana verkkovierailussa sen EU:sta poistumisen jälkeenkin.On sulla melkoinen kristallipallo ;)
Tuo on brittien neuvottelutavoitteissa, mutta lehdet ennustavat päinvastaista, esim https://www.theguardian.com/politics/2017/feb/06/uk-tourists-face-mobile-phone-roaming-charges-post-brexit-paper-says
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
Eiköhän Iso-Britannian suhteen siirrytä samaan käytäntöön kuin nytkin EU:n ulkopuolisten Euroopan maiden kanssa toimitaan.

Jokainen operaattori päättää itsenäisesti verkkovierailuhinnoittelustaan kyseisessä maassa. Yksi operaattori saattaa soveltaa EU-taksaa myös ei-EU maahan, toinen operaattori lyö maakohtaisen tai maanosakohtaisen ei-EU hinnan.
Jesh, tuolla oletuksella jätin vielä UK SIMin aktiiviseksi. Tosin siirtymäkauden ajan minimiveloituksella (tarvitsee laskutettavan käytön / 6kk, eli tekstari muutaman kuukauden välein riittää, data Soneran SIMillä).
Nyt on 16/5 ja vain vajaa kuukausi aikaa eikä vieläkään tiedetä mitään???

Milloin me saadaan tietää, vasta 15/6?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
Eihän tämä eroa mitenkään Elisan normaalista tiedotuspolitiikasta. Jos yleensä tiedotetaan, niin jätetään se ainakin ihan viime tinkaan.
Itse olen lähdössä kesäkuun alkupuolella reissuun, mutta sitä ennen matkakohteena on Telian standi ja perheen liittymien vaihto.
Täytyy vaan sanoa että toi Suomen Telia tuntuu paremmalta kuin totta.

Kun kirjotit siinä toisessa viestikeskustelussa että myös ulkomaan puhelut Suomesta kuuluu.

Täytyy vissiin hommata dualsim kännykkä.
Laittaa toi mun "ruotsin telia" prepaidiksi, johon ruotsalaiset saavat soittaa ilman maksua ja suomen puhelin suomen teliaan jolla tekee itse kaikki soitot.

Monihan paapattaa skypestä sun muusta mutta en jaksa niiden kanssa värkätä.
Kun vaatii myös että vastaanottajalla on ohjelmat päällä.

Täytyy myös sanoa tässä tätä roaming pelkoa ja sen semmosta että mulla on myös Telenorin prepaid missä on ollut halpa roaming jo vuosia.
Eikä se ole hinnoteluissa pahemmin näkynyt, sanoisin että ruotsin telialla huonommat ehdot kun rajottavat netin käyttöä.

Mut se mikä näissä korteissa on ollut yhteistä että vaikka roaming käytössä on kuitenkin edullisempaa tehdä "kotimaan puhelut" roaming kun toisen maan liittymällä.

Jostain syystä pohjoismaiden puhelut niitä kalliimpia puheluita kun esim Saksaan voi soittaa suhtkoht halvalla. Ei siis mitään järkeä.
Tuntuu myös että Telenorilla on yhteistyö Elisan kanssa kun kummatkin tuntuu tuppaavaan toistensa verkkoon (en pysty muuta edes valitsemaan).
Telia käy tietenkin telian verkossa.
Toisilla liitymillä ainakin ruotsalaisilla pystyn valitsemaan haluanko roamata telia fi, dna tain elisa.
kisumisu kirjoitti:

Nyt on 16/5 ja vain vajaa kuukausi aikaa eikä vieläkään tiedetä mitään???

Milloin me saadaan tietää, vasta 15/6?


14/6/2017. Lol:D:D:D
Eikö eu roaming ala vasta 15/6?

Onko puheluissa mitään rajaa?
Näen vain noi datarajat.

Ruotsissa esim Tele2 unlimited saa 20gt rajan ruotsin ulkopuolella, vaikka siinä on rajaton netti ja puhelut ruotsin sisällä.
Roaming puheluista ei sanota mitään.

Ihan kun kaikki vaan käyttää dataa ja messaa facebookissa vaan ja skypettää yms....
Kyllä:D:D
Siis "normi puhelut" rajattomia ja kotimaanhinnoin?
Puhelut myös ilmasia ottaa vastaan ?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
kisumisu kirjoitti:

Eikö eu roaming ala vasta 15/6?Kyllä, 15.6.2017.

Telia on keulinut ja ottanut uudet hinnat käyttöön jo 23.3.2017 Yhteys-liittymätyyppeihinsä. Telian muiden kuin Yhteys-liittymätyyppien osalta tilanne on yhtä sekava kuin Dna:lla ja Elisallakin. Niistä ei ole saatu mitään virallista tietoa.

kisumisu kirjoitti:

Roaming puheluista ei sanota mitään.EU-säännöissä puheluilla ja tekstiviesteillä ei ole mitään määrään sidottua rajaa. Voit 15.6.2017 alkaen todellakin soittaa ja tekstata kotimaanhinnoin muissa EU-maissa niin paljon kuin haluat.

Kohtuullisen käytön rajat tulee kirjata sopimusehtoihin. Koska Elisa ei ole ilmoittanut sopimusehtojen muutoksesta viimeistään kuukautta ennen niiden voimaantuloa, mitään rajoja ei täten ole olemassa.

Eli ei muuta kuin hauskaa matkaa muihin EU-maihin. Ainakin 15.6.2017 – 16.6.2017 EU-roaming on Elisan liittymissä rajoittamatonta. Jos Elisa sitten laskuttaa EU-verkkovierailusta jotakin näinä kahtena päivänä, ei muuta kuin laskureklamaatio perään.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
kisumisu kirjoitti:

Siis "normi puhelut" rajattomia ja kotimaanhinnoin?
Puhelut myös ilmasia ottaa vastaan ?Kyllä ja kyllä. Huoleton-liittymällä voit soittaa mistä tahansa EU-maasta Suomeen niin paljon kuin haluat. Tarkka-liittymillä maksat Suomeen soittamisesta 0,069 €/min.

Jos tähän nyt tulee sitten jotakin poikkeuksia, niin ne voivat astua voimaan aikaisintaan kuukauden kuluttua julkistamisesta.

Vastaanottomaksut poistuvat EU-alueella tyystin ja kokonaan.
Kiitos tiedosta jota en itse tajunnut kun vaan datasta joka puolellapuhutaan.

Tiedoksi myös tälle keskustelullle että Telian roaming Suomessa koskee VAIN kun soittaa Suomalaiseen numeroon.

Eli toimii samalla lailla kun Ruotsin Telia.
Elikä kantsii pitää maakohtaset puhelimet myös. Nyt vaan erona tulee että mä voin soittaa edullisia Suomi puheluita Suomalaisella puhelimella esim Tukholmassa.

Hieno homma!
Mulle se data yks ja sama kun wifi verkkoja on nykyyän paljon.
Mut oishan se ollu hieno homma jos ois Suomen hinnat pystyny polkemaan alas näitä ruotsalaisia datahintoja.

Se oli kerrankin hyvä EU ehdotus, mut kuitenkin niin väärin.
Ois ollu jees jos eivät ois saaneet velottaa datasta mitään extraa.
Eli esim Ruotsin Tele2 ois pitäny laskea Elisa verkkoon vapaasti ilman että saavat laskuttaa Elisaa sen kummemin eikä myöskään Elisa omia vierailioitaan.

Mut jotain hintarallia on kyllä tosin tapahtunut.
Ruotsissa ei kellään ollut ennen vapaata nettiä puhelimessa.
Yhtäkkiä Tele2 otti ton palvelun käyttöön ja niin teki Telenor myös. Telia SE on vieläkin raja, taidan itsekin ruveta vaihtaan liittymiä. Vaikka mulla onkin tässä rajan pinnassa suomenverkossa Elisa ja aijon myös pitää Elisan kunhan eivät liikaa ala tappelemaan roaming hinnoista :)

Mut yks juttu mua ihmetyttää että ei saada näitä ulkomaanhintoja sopuhintoihin.
Miks vanhanaikasella lankapuhelimella edullista mut kännykästä -》kännykkään pitää maksaa noin jumalattomasti???
Näyttää siltä että ainakaan Virossa elisa ei tuo vapaata eu-roamingia. Google-käännöksen mukaan

"With today's wholesale prices, we do not see that at the moment we can still packs Estonia and the European Union to harmonize. We look forward to the normalization of wholesale prices, and we hope that we get the regulation fully join, "said the CEO of Elisa Sami Seppänen.

Muuten tuosta uutisesta sai käsityksen että elisa alkaa myydä virossa päiväpaketteja datalle (€2,50/400M) sekä erilaisia kuukausipaketteja eu/pohjoismaat/suomi-roamingille - pieni varaus tuolle, google-käännös ei ollut ihan kaikkein selkeimmästä päästä.

Puheluille tulee 30 minuutin raja ilmaiseen roamingiin per kuukausi.

Lähteet:
http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/elisa-sailitas-senised-mobiili-interneti-paketid-ja-lisas-neli-erinevat-roaming-lahendust?id=78213122
https://www.elisa.ee/et/eraklient/koned/rahvusvaheline-suhtlus/roaming-euroopas
Elikä satunaiskäyttäjälle tulee kalliimmaksi.
Ois pitänu Eu kieltää tollaset paketit myös.:(
Ruotsissa kanssa yks operaattori joka alkaa paketoimaan. Tulee oikeesti kalliimmaksi pikkukäyttäjälle. Mut teleoperaattoreidenhan pitääbaina saada omansa ja mennä vaan kaikessa enemmän plussan puolelle......
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
Elisa Eestin verkkovierailuhinnat ovat suorastaan röyhkeät.

EU määräyksissä ei ole mitään 30 minuutin rajaa, vaan 2/4 kuukauden sääntö. EU määräykset eivät myöskään tunne Elisa Eestin itse keksimiä vastaanottomaksuja.

Lisäksi ylittävän käytön maksutkin ovat pahasti pielessä. Elisan verkkovierailupuhelut 0,06 €/min, kun kohtuullisen käytön ylittävässä tilanteessa EU määräysten mukainen lisämaksu saa olla enintään 0,0384 €/min virolaisille. Tekstiviestit maksavat Elisa Eestillä 0,024 €, EU määräysten mukainen lisämaksu enintään 0,012 € virolaisille.

Jos Elisa on anonut Viestintävirastolta poikkeuslupaa samanlaisille hinnoille Suomeenkin, en yhtään ihmettele, että neuvottelut junnaavat paikallaan eikä kummallakaan ole mitään tiedotettavaa mahdollisista verkkovierailun poikkeuksista.
Joo tää on aika "jännä juttu".
Ruotsissa myös Tre ja muutama muu ajaa samaa juttua.
Roaminghinnoista ei edes puhuta.

Tälläsellä pelillä kyllä häviävät asiakkaita ainakin sellasia kun tykkää matkustella ulkomailla.

Toi Tre liittymä oiken ihmetyttää kun heillä oli monta vuotta sitten jo isot mainokset että Ruotsi/Tanska samat hinnat.
Nyt ei mitenkään mainosteta.

Elisan liittymäthän on aina olleet kalliita ulkomailla.
Onks tässä joku isompikin prosessi meneillä kun moni ei ilmoita ja jotkut tehneet tollasia öky paketteja?

Tykkään että asiahan pitäs olla jo veden selvä. Ollaahan tästä tiedetty jo pitkään.
Itse olen tähän ainakin pettynyt kun asiakkaita kohdellaan tällein!
Äryttää myös asiakkaat kun puolustelevat operaattoreiden päätöksiä ja syyttävät EU kaikesta.

Leimasivat mut ihan tyhmäksi yhellä ruotsalaisella foorumilla kun kyseenalaistin ruotsin data rajotuksia. "Tottakaihan se on rajotettu että verkko ei kaadu", "käytä wifi", "eihän warettaa ja katsoa filmejä voi tehdä mobiiliverkossa. Siihen on kiinteät verkot olemassa. Verkko menis niin hitaaksi toisilta".

Täytyy ihan kysyä että onko jossain päin Suomea isoja ongelmia 4g liikenteessä kun on vapaa data käyttö????
Itse olen huomannut ongelmia vain Ruotsin rajotetuilla liitymillä....
Oli tästä juttua yhen Amerikkalaisen kanssa kun asuu New Yorkissa ja on töissä joskus Kiinassa. Sellasia kaupunkeja kun on koko ruotsin ja suomen maat väkiluvuiltaan eikä mitään ongelmia kännykkäverkoissa.

Nyt vähän vastaavaa näkyy suomalaisilla foorumeilla tästä roaming jutusta.
"mä en halua maksaa toisten ulkomaanreissuja".

Jos tää homma ois tehty fiksusti niin operaattorit eivät sais edes ottaa roaming maksuja edes Elisalta tai keltään muulta!
En tiedä kuka tässä nyt pistää hanttiin.
Onko ne Espanjan, Kreikan ym operaattorit vai meidän pohjoismaiset??
Ihmetyttää tosissaan, kun Telenorilla on niin hyvät ulkomaansopimukset olleet jo vuosia ja nyt ilmottivat että myös Aasiassa (joka ei edes kuulu tähän EU vyöhykkeeseen) saa 100GT dataa ja puhelut.
Käyttäjätaso 1
Eilinen uutinen: http://www.hs.fi/talous/art-2000005232007.html

Suomalaiset operaattorit hakevat siis poikkeuslupaa. Yhdestä näkökulmasta ymmärrettävää, toisesta ei. Vain kotimaassa puhelinta käyttävät eivät halua kalliimpia hintoja, joiden vastineeksi eivät saa mitään lisää.

Vastaa

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)