Testaa uutta responsiivista webmailia ja jaa mielipiteesi!


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
Olemme saaneet paljon toiveita koskien webmailia ja sen responsiivisesta sivusta.

Palautteita on kuultu ja voimmekin nyt sanoa, että webmail alkaa uudistumaan asteittain kohti responsiivisuutta! Kun sivu on responsiivinen, mukautuu sen sivupohja käyttäjän selainkoon mukaan oikenlaiseksi.

Uudistus alkaa betalla, minkä toimivuutta voit jo kokeilla mobiililaitteella osoitteessa beta.webmail.elisa.fi.

Mitä mieltä olet uudesta responsiiviesta versiosta? Kokeile ja jaa mietteesi alle :)

12 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Jaahas.

Ainakin aika nopeasti reagoi navigointiin tilillä.

Pikaisen tutustumisen jälkeen jäin kaipaamaan yläpalkkiin tietoa , missä kansiossa kulloinkin ollaan. Lähetin laatikkooni testiviestin ja yritin poistaa sen roskakoriin. Ei onnistunut , vaan sovellus vain valittaa palvelinvirheestä.

Tietokoneella vanhalla saitilla kaikki kuitenkin toimii.

PS. Testasin tuota betaa Android-laitteella (7.1.1-versio)
Hei.
Miten saa poistettua useamman sähköpostin kerralla?
Niin aiemmassa kuin nykyisessäkin jos avatun viestin poistaa, niin hyppää suoraan seuraavaan. Seuraava saattaa kuitenkin olla spam, jota en haluaisi missään nimessä avata. Siksi en koskaan poista viestiä lukutilassa. Ja siksikin useamman viestin yhtä aikainen poisto listanäkymässä olisi oleellinen.
Ei toimi Dolphin Zerolla kännykässä. Padillä toimii Dolphinilla. Miksi Zero ei kelpaa?
Mitä ne isohkot siniset pallurat merkkaa? Miksi ne on siinä? Lippu.fi:llä se on lf. Informaatioarvoa en tuolle tiedolle löydä. Päinvastoin. Siinä kohtaa voisi olla valintaruutu, sille olisi poistossa käyttöä.

Miksi piti kirjautua antaaksesi tämän palautteen? Pitää olla todella asiaan paneutunut rekisteröityäkseen. Ei tapahdu toiste.
Käyttäjätaso 4
S-postitestaaja kirjoitti:

Miten saa poistettua useamman sähköpostin kerralla?
Niin aiemmassa kuin nykyisessäkin jos avatun viestin poistaa, niin hyppää suoraan seuraavaan.1) viestien valintamahdollisuus näyttäisi tosiaan puuttuvan. Sehän oikeastaan puuttuu myös "wanhasta" webmailista, eikä tämän uuden kehittäjä ole tainnut vielä keksiä, että mobiililaitteilla ei ole käytettävissä ctrl- ja shift-näppäimiä...

2) Asetukset -> viestien näyttäminen -> ruksi pois kohdasta "Viestin siirron tai poiston jälkeen, näytä seuraava viesti". (Tämä löytyy myös "vanhasta" postilaatikosta)

Voisihan tuo käyttäjäkokemus sulavampikin olla... Lisäksi heti näin ensiselauksella kaipaisin näkyviin tietoa, missä kansiossa ollaan - ainakin silloin, kun selaa jotain muuta kuin saapuneet-kansiota.
+ Suomeksi on tapana ilmaista poistumislinkki joko "poistu" tai mieluummin (tarkempi) "kirjaudu ulos".
Useamman viestin poisto kerralla tarvitaan ainakin. Muutenkin jotenkin kankea/vaikea. En ottanut käyttöön, odotellaan uudempia versioita. Ehkä siitä tulee vielä hyvä jos kehittäjä saa riittävästi aikaa tehdä tästä hyvän...
Eipä toimi! Valittaa, että selainta ei enää tueta. Mulla on Samsungin puhelimen oletusselain Samsung internet, versio 5.4.02.3 , joka on uusin versio. Laittakaapa toimimaan.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Eipä pääse luurilla. Tulee myös ilmotus "selaintsi ei enää tueta, Ei hätää! Päivitä selain tästä.
no tulipa "testattua" :D
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +3
Manipenni kirjoitti:

Eipä pääse luurilla. Tulee myös ilmotus "selaintsi ei enää tueta, Ei hätää! Päivitä selain tästä.
no tulipa "testattua" :DJa viikon päästä tuo hieno mobiiliviritys on "testattuna" käytössä kaikkine bugeineen Elisan perinteiseen tyyliin. :(
Käyttäjätaso 4
Manipenni kirjoitti:

Eipä pääse luurilla. Tulee myös ilmotus "selaintsi ei enää tueta, Ei hätää! Päivitä selain tästä.
no tulipa "testattua" :DNiinpä.

Toimii kyllä uusimman Androidin selaimella , mutta käyttöliittymä on elisalaiseen tapaan aivan onneton. En oikein ymmärrä miksi postia pitäisi käyttää ylipäätään puhelimen selaimella , kun homma toimii oikealla postiohjelmalla paljon paremmin.
Näyttää ulkoasultaan ainakin mielestäni paremmalta, mitä aiempi webmail.

Tosin en käytä Webmail-postin oikein...enemmän käytän tietokoneella Microsoft Office Outlook sähköpostiohjelmaa sekä puhelimessa omaa sähköpostiohjelmaa:)

Mutta toki tuota Webmailia voisi joskus käyttää jos esim. sähköpostiohjelma ei toimi.
Käyttäjätaso 4
Sokrates kirjoitti:

En oikein ymmärrä miksi postia pitäisi käyttää ylipäätään puhelimen selaimella , kun homma toimii oikealla postiohjelmalla paljon paremmin.No, edelleenkään ilmaispostilaatikot eivät toimi oikealla postiohjelmalla... (mutta tuskin tuota meitä varten rakennetaan, kun meistähän halutaan pikemminkin eroon)
Toinen ihan pätevä tarve on se, jos haluaisi esim. kertaluontoisesti katsoa jotain sähköpostista kaverin laitteella. Ja loppujen lopuksi postiohjelma vs. webmail -kysymys on mielipide-ero. Jos jotkut haluavat webmailia käyttää, se on vain hyvä että Elisa kerrankin heitä ajattelee.
Käyttäjätaso 4
kv36 kirjoitti:No, edelleenkään ilmaispostilaatikot eivät toimi oikealla postiohjelmalla... (mutta tuskin tuota meitä varten rakennetaan, kun meistähän halutaan pikemminkin eroon)
Toinen ihan pätevä tarve on se, jos haluaisi esim. kertaluontoisesti katsoa jotain sähköpostista kaverin laitteella. Ja loppujen lopuksi postiohjelma vs. webmail -kysymys on mielipide-ero. Jos jotkut haluavat webmailia käyttää, se on vain hyvä että Elisa kerrankin heitä ajattelee.Hmmm...

Ihan järkeviä syitä , jotka jopa minäkin ymmärsin. :D

Ihmettelinpähän aiemmin tuota siksi , kun itsellä ei oikein Webmailiin ole tarvetta. No en minä vastusta Webmailin parantamista ja tuomista myös mobiililaitteille.

PS. Tämän hetkinen käyttöliittymä kyllä on vielä pahasti raakile , mutta täällähän niitä parannustoiveita on jo tullut ja tullee vielä lisää.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Luurilla jatkan sen oman spostiohjelman käyttöä, kun webmaili on kökkö, siis entinen ja uuteenhan ei edes päässyt. Nyt kun innolla pyydätte testailla,niin toivottavasti asioita myös korjataan. Samalla vois jatkaa ihmettelyä, miksi OmaElisaan kirjautuessa tulee ensimmäisenä ilmotus: Istuntosi on vanhentunut. Kirjaudu OmaElisaan
Sitten pitää klikata erikseen sinisenä olevaa kohtaa(kirjaudu OmaElisaan). Jos tällä on joku pointti,niin olis kyllä mielenkiintosta kuulla se:?

Vastaa

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)