Vastattu

Kokemuksia Windows 10?


Näytä ensimmäinen kirjoitus

108 kommenttia

Onko Elisa ryhtynyt Windows 10:n mainosmieheksi? :@
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
perheellinen kirjoitti:

metsänpoika kirjoitti:
Minulla oli 2007 käyttis, joka toimi moitteettomasti.

Olisi pitänyt pitää periaatteesta kiinni, ettei ota ensimmäesiten joukossa *****aa käyttöön, että joku olisi jo pyyhkinyt  ne pois.

10 tökkii ja kone käy kuumana, vaikka on ssd muistit ja muistia yllinkyllin.

Älkää vaihtako

Mikä on 2007 käyttis? Koskaan kuullutkaan.Minuakin tuo kiinnostaa.
Käyttäjätaso 2
Olenko ainoa jolla toimii moitteettomasti Win10 läppärissä ja halvassa 435 Lumiassakin.....? :P
-Ei valittamista. :cool:
rane58 kirjoitti:

Olenko ainoa jolla toimii moitteettomasti Win10 läppärissä ja halvassa 435 Lumiassakin.....? :P
-Ei valittamista. :cool:Läppärissä toimii ilman moitteita (käytän läppäriä kansi kiinni suuren näytön kanssa eli en tarvitse F-näppäimien erikoistoimintoja). Edelleen puuttuu vanhojen laitteiden ajureita ja tuskinpa niitä koskaan tuleekaan.

- Kun aikoo asentaa kympin koneeseen, kannattaa käydä katsomassa, mitä koneen valmistaja sanoo kymppiin siirtymisestä. Siellä voi olla tärkeitä neuvoja päivittämisestä.
- Sitten kaikki omat tiedostot talteen esim. ulkoiselle kovalevylle (varmistus).
- Kympin asennus voi poistaa joitakin ohjelmia ja hyvänä muistiapuna on kopio (kuvaruutuprintti) "Ohjelmat ja toiminnot" luettelosta.
- Suosittelisin ottamaan koneesta näköistiedoston em. ulkoiselle kovalevylle. Jos päivitys aiheuttaa katastrofin, on näköistiedosto, johon voi palata (Koneen kovalevyn asemajakoa ei saa muuttaa näköistiedoston teon jälkeen. Muuten näköistiedostoa ei voi palauttaa. Puhtaassa kympin asennuksessa valitaan mukautettu asennustapa, jossa voi määrätä, että koko kovalevyä ei formatoida ja Windows asennetaan samaan asemaan, missä vanha on ollut).

Itse olen erittäin tyytyväinen kympin toimintaan ja sen ominaisuuksiin ja lisää ominaisuuksia tulee koko aika. Filosofia, että jokaisella on aina sama käyttöjärjestelmä viimeisine päivityksineen helpottaa ohjelmoijien työtä, kun versioriippuvaisuus poistuu. Ohjelmat tulevat olemaan vähemmän bugisia.

Windows 10 Mobile on mielestäni erittäin onnistunut ja looginen käyttöjärjestelmä. Harmi vaan, että se jää vähemmistöksi puhelimissa. Uusissa Microsoftin puhelimissa se toimii sutjakasti ja ainakin omassa 950XL-puhelimessa ongelmitta (sattui luuri olemaan virheetön kappale). Vanhassa 920-puhelimessakin se toimii hyväksyttävästi (Release preview). Valitettavasti MS ei anna ladata tulevaa lopullista versiota näin vanhaan puhelimeen.
WINDOWS 10 on p#ska.
Tuhosi kaikki tiedostoni tässä viikko takaperin.
Takasin Windows kasiin.......

Se päivitti (win 10 automaattiset päivitykset 10 kertaa päivässä) jälleen itseään ja pyysi buuttaamaan koneen. No menin vahingossa hyväksymään kun kaikki ohjelmat olivat vielä auki, eikä koko helvatin käyttöjärjestelmä enää auennut. Se vain jämähti jotenkin ja jumittui avaamaan konetta uudestaan ja uudestaan...... tuntien ajan. Mikään muu ei auttanut palauttamaan konetta toimintakuntoon kuin vanhan win kasin asentaminen recovery-näppäimellä. Onneksi tämä löytyi koneestani. Kaikki tiedostot meni. Per#ele!

Ulkoasultaan win 10 on hieman ehkä helpompi kuin edeltäjänsä, mutta... no niin.... niinhän he sanoivat koko mikroaaltosoftin väki, että "tämä on vasta kokeiluversio". Sitä se näyttää olevan edelleen. Enkä kyllä ihmettele jos alkavat kohta rahastamaan käyttäjiltään kk-maksua. Niinhän se homma tässä ahneessa maailmassa vähän niin kuin "toimii".

AINIIN! Unohdin mainita että ensin käynnistys valikon hakutoiminto lähti pois toiminnasta. Sitten webbi-kamera ei enää käynyt vaikka latasin ohjelman uudelleen. Kohta perus mp3-tiedostojen soittaminen ei onnistunut vaikka kaikki ohjelmat olivat ajan tasalla (ainakin jos win 10 laitehallinta pitää paikkansa päivitysten suhteen). Siis nämä puitteet tulivat pikkuhiljaa noin 3 kk:n ajan.
En tiedä vaikuttiko se sitten kun suljin toisinaan tehtävienhallinnasta windowsin automatisoidut päivitykset. Voi olla. Mutta susi mikä susi.

Jos pelaat win kympillä niin suosittelen VAHVASTI hankkimaan ulkoisen kiintolevyn, ettet menetä kaikkia tiedostojasi jos sulle käy samoin kuten minulle kävi.
Takasin Windows kasiin. Outo juttu että kone toimii nyt paljon paremmin aivan KAIKEN suhteen. Ahhah.. Oli erittäin virkistävä palata vanhempaan versioon. Suosittelen!
- Jos minkä tahansa versiopäivityksen tekee tietokoneelle, niin on selvääkin selvempi, että pitää varmistaa kaikki omat tiedostot ulkoiselle kovalevylle, joka otetaan irti varmistuksen jälkeen. Jos tietokoneessa kaikki pelittää, niin kovalevy kaappiin. odottamaan varmistuksen freesausta.

- Irti oleva varmistuskovalevy voi pelastaa myös silloin, kun virus iskee ja tuhoaa tiedostoja.

- Jos kovalevy on riittävän suuri, voi koneen kovalevystä tehdä näköistiedoston. Jos kone kaatuu, voi sen palauttaa koneelle (1-2h) ja kaikki on entisellään. Näköistiedoston oton jälkeen ei saa muuttaa levyjakoja.

"Mikään muu ei auttanut palauttamaan konetta toimintakuntoon kuin vanhan win kasin asentaminen recovery-näppäimellä. Onneksi tämä löytyi koneestani. Kaikki tiedostot meni. Per#ele!"

Minkä vaihtoehdon valitsit recoveryssä? Osa tuhoaa käyttäjän tiedot.

Muuten recovery löytyy myös "recovery"-rompulta/USB-tikulta, joka pitää tehdä käyttiksen asennuksen jälkeen. Window taitaa pyytää sitä.
Käyttäjätaso 1
Omat kokemukset Windows 10:stä jakautuu tasan kahtia: Toimii tai sitten ei toimi. Töissä toimii täysin ok ja mitä laitellut asetuksia kuntoon tuttujen koneista/opettanut käyttöä niin hyvin on toiminut. Mutta... kotona ei suostunut toimimaan Toshiban läppärissä vaikka piti olla yhteensopiva päivityksen kanssa. Eli takaisin seiskaan. HP:n läppäriin tehtiin päivitys, eikä toiminut huonostikaan vaikka asenteli päivityksiä vaikka kuinka paljon-> takaisin seiskaan. Eilen vanhemmat olivat vieneet koneen takuuhuoltoon kun kymppi ei toiminut kunnolla. Epäilivät kovalevyvikaa, joten levy vaihdettiin takuuseen ja puhdas asennus kympistä ja hyvin toimii. Saivat vanhan levyn mukaan, ja itse en siitä vikaa löytänyt kun tarkistin. Eli diagnoosina voisi olla että Winhotus oli solmussa. No ei haittaa, sainpa itselleni toimivan SSD-levyn ilmaiseksi :)

Entäpä sitten Windows-puhelimissa. So far hyvät kokemukset. Sain eilen käsiini "rikkinäisen" Lumia 640:n. Kaikki viat korjaantuivat kun palautti tehdasasetukset. No, illalla sitten tein upgraden 8.1->10 ja hyvin toimii. Ei hidastele, käyttö ehkä hieman sujuvampaa kuin vanhemmalla Windowsilla. Mitään mullistavia uudistuksia tuossa ei mielestäni tullut, joten käyttökokeilu jatkuu.
Käyttäjätaso 1
Win10 puhelimessa on nyt sitten päivitelty päivän verran erilaisia päivityksiä. Ainoa valituksen aihe on tuo soitin (Groove Music) joka jumii heti kun käynnistää. Onneksi kaupasta löytyi omiin tarpeisiin sopiva sovellus.

Vastaa

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)